Komisyon aldığı kararla yemek firmasının sözleşmesini geçici olarak askıya alırken, söz konusu firma ile ilgili nihai karar, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yemek numuneleri üzerinde yaptığı laboratuvar incelemesinin ardından çıkacak sonuca göre verileceği kaydedildi.

'Şikayetlerimiz dikkate alınmadı'
Öte yandan üniversite içerisinde arkadaşlarının zehirlenmesine tepki gösteren Ülkü Ocakları mensubu bir grup genç bir basın açıklaması yaptı. Okul kantininde gerçekleşen basın açıklamasında grup adına konuşan Rize Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu Mükremin Çetinoğlu, zehirlenen öğrencilere 'geçmiş olsun' dileklerini sunarken, üniversite yönetimine tepkisini dile getirdi.
Çetinoğlu açıklamasında 'Dün okulumuzun yemekhanesinde 400'ün üzerinde öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yemeklerle ilgili şikayetler üniversitemiz yönetimine de öğrenci konseyine de defalarca iletildi. Fakat ne üniversite yönetimimiz, ne öğrenci konseyi hiçbir tedbir almadı. Bu şikayetler bir kulaklarından girdi öbür kulaklarından çıktı, öğrencinin sağlığı tehlikeye atıldı' dedi.

'Öğrencilerimizin hayatı 2 liradan değerlidir'
Öğrenci hayatının yemekhanede 2 liraya satılan yemekten daha değerli olduğunu dile getiren Çetinoğlu 'Sırf sadece ucuz diye okulumuzun yemekhanesinde yemek yemeye mecbur bırakılan arkadaşlarımız var. Bütün öğrencilerin sağlığı 2 liradan daha değerlidir. Fakat okulumuzun yönetimi, öğrenci konseyi hiçbir tedbir almadı. Dün Allah korusun orada bir öğrenci kardeşimizi kaybedebilirdik. Tek sevincimiz hiçbir öğrenci arkadaşımızın hayatını kaybetmemesi ama bir ölümün yaşanmaması bu ihmalin sorumluluğunu göz ardı bırakmaz. Amaçları sadece koltuklarını ve makamlarını korumak olanlar öğrencinin sağlığından da, derdinden de anlamazlar. Herkes şunu iyi bilsin ki üniversitemizdeki bu ihmalin takipçisi olacağız' şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki zehirlenme vakasının ardından yemek firm