Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Kırsal Kalkınma Destekleri" projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan Ağcakaya, Kirazpınar, Doğankaş ve Büyük Alan mahallelerindeki 4 genç çiftçiye, 24 büyükbaş hayvan kura çekimiyle teslim edildi.

Hayvanların dağıtım programına, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alper Baştürk, Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir ve genç çiftçiler katıldı.

Kaymakam Uzun, devletin kendilerine tanınan hibe desteğinden yararlanarak büyükbaş hayvan alma fırsatı bulan genç çiftçilerin kendilerine tanınan bu imkanı iyi kullanmaları önerisinde bulundu.

Hayvanların çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Belediye Başkanı Özbalcı, şöyle konuştu:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç nüfusun kırsaldaki istihdamına katkı bulunması amacıyla Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programını uygulamaya koymuştur. Bu kapsamda da ilçemizde proje başı 30 bin lira olan büyükbaş hayvan projesinden 4 genç çiftçimiz hibe almaya hak kazandı. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çiftçilerimize şimdiden bereketli ve bol kazançlar diliyorum."