Samsun'da iş dünyasının temsilcileri, ekonomideki yüzde 11'lik büyümeyi değerlendirdi.

ALT KESİME YANSIMIYOR

Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ORKASİFED) Başkanı Emin Bahri Uğurlu, 2016'daki darbe girişiminden sonraki süreçte ekonomik olarak eksiye düştüklerini belirterek, "Bu büyüme rakamını darbe girişiminin olumsuzluklarının toparlanması olarak değerlendirebiliriz. Türkiye'de bir büyüme olduğunu zaten fark edebiliyoruz. Görmediğimiz inşaatlar, görmediğimiz markalar. Fakat bunun yansımalarını çok da göremiyoruz. Bizim sektörümüz yerlerde sürünüyor. Bunun yanı sıra asgari ücretle boğuşan bir grup var. Reel sektörde sıkıntılar devam ediyor. Büyüme orta ve alt kesime şu an için yansımıyor. Belki zamanla hissedilir duruma gelecek" diye konuştu.

İŞ DÜNYASININ GARDI DÜŞTÜ

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ise, büyüme rakamının önemli olduğunu dile getirerek, "Çok ciddi bir rakam. Bunu bariz hissetmemiz gerekirken durum maalesef böyle değil. Büyümeyi net bir şekilde hissettiğimiz söylenemez. Ekonomimiz son dönemlerde çalkantılar yaşadı ve biz de iş dünyası olarak bunu en çok hisseden kesimiz. İş dünyasının gardı oldukça düşmüş durumda. Şimdi geriye gitmemek, mevcudu korumak için çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda 2018'i büyük bir umut ve yeni hedeflerle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜVENİN GÖSTERGESİ

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, yüzde 11'lik büyümenin ciddi bir rakam olduğunu belirterek, "Büyümenin ekonomiye katkıları elbette olacaktır. 2018 yılı için umut verici olarak değerlendiriyorum. Diğer taraftan bu aylarda yatırımların artması, Türkiye'nin gelecekte daha iyi bir şekilde yol alacağını gösteriyor. Bu büyümenin devamlı hale gelmesi ülkemiz ekonomisi açısından oldukça önemli. Bu büyümenin tabana yayılması da önemli. Bu rakamı, ülkede oluşmaya başlayan güvenin göstergesidir" dedi.

Barış BUDANOĞLU