Samsun'un Kavak İlçesi'nde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hayvancılık ve turizm sektörü destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.
19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir tesiste TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş ile turizm ve hayvancılık alanlarında yatırım yapmak isteyen vatandaşlar katıldı.

BİN 660 KİŞİYE İSTİHDAM

Turan, yaptığı açıklamada, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak yetki devrinin alındığı 2011 yılından bugüne kadar yatırım değeri toplam 250 milyon lira olan 844 proje ile sözleşme imzalandığını, bu projelerden yatırım değeri 225 milyon lira olan 740 projenin tamamlanarak üretici ve yatırımcılara toplam 102.2 milyon lira hibe verildiğini ve bin 660 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak ilçesinin turizme kazandırılması yönündeki çalışmaları anlattı. Toplantı, katılımcıların bilgilendirilmesi ve destekten yararlanacak işletmelere ait fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.