CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis grubuyla bir araya geldi. Akcagöz, CHP'li Meclis üyelerinin aktif bir muhalefet tarzı sergiledikleri için teşekkür ederek, "Sayımız az olabilir ama etki gücüne baktığımızda CHP'nin en az 30 kişilik grubu var sanırsınız" ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNA AÇIKLANMALI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında oy çokluğuyla SAMULAŞ'ın ana sermayesinin 23 milyon TL'den 50 milyon TL'ye çıkarılmasını eleştiren Akcagöz, "Büyükşehir, SAMULAŞ sermayesinin birden bire bu kadar artırılmasını kamuoyuna açıklamalı. Bu, az buz bir artış değil ve denetlenmesi de mümkün değil. Yani, Samsun'un parası dipsiz bir kuyuya atılıyor. Ne olacağı belli değil. Denetleyelim deseniz, mümkün değil. Meclis üyeleri tarafından denetlenemeyen bir sermaye artırımı, Samsun halkının parasının sokağa atılması anlamına gelir. Bu şirketin gideri 38 milyon TL, gideri 40 milyon TL. Başka açık bir tarafı yok ve bu nedenle güvensiz bir alana aktarılan milyonlarca lira söz konusu. Sermaye artırımı talebinin, esaslı bir gerekçesi de yok' dedi.

HUKUK MÜCADELESİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, Sayıştay'ın raporundan sonra şaibeli bir belediye haline geldiğini savunan Akcagöz, "Raporda yer alan şaibeli durumlar henüz Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulmuyor ama en kısa sürede biz gereğini yapacağız. Bizim ihbarımız üzerine harekete geçilmiyorsa, biz de yazılı ve resmî başvurumuzla süreci resmen başlatacağız. Milletin parasının kanuna aykırı olarak harcanmasına, heba edilmesine izin veremeyiz. Henüz aydınlatılmamış dosyalar karanlıkta beklerken, milyonlarca liralık bir sermaye artışı kabul edilemez. Çok kısa süre sonra, Samsun daha da renklenecek ve millet gerçeklerin birer birer ortaya çıktığını görecek' diye konuştu.