Afrika'nın Gambiya ve Botsvana ülkelerinden gelen 11 su ürünleri uzmanına Antalya'nın Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsünde eğitim verildi. Bir hafta süren eğitim, TİKA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi. Eğitim boyunca Afrikalı uzmanlara ılık su balıkçılığı üretimi, akvaryum balıkları üretimi, sazan balığı üretimi, deniz balıkçılığı üretim teknikleri, gemi takip sistemleri, avcılık yöntemleri, su ürünleri mevzuatı hazırlama konularında tesislerde uygulamalı eğitim verilirken, uzmanlar tesisi de gezdi.
Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, 'Afrikalı uzman arkadaşlarımız bir hafta boyunca önce enstitümüzün Kepez biriminde ardından Beymelek biriminde eğitim aldı, uygulamalar yaptılar. Burada öğrendikleri bilgileri, teknikleri ülkelerinde uygulayacaklar. Amaç ülkelerindeki su ürünleri üretimini artırmak' dedi.
Eğitimin sonunda TİKA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan sertifikalar katılımcılara takdim edildi.

Botsvanalı ve Gambiyalı uzmanlara balıkçılık eğitimi