Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şubesi, yerli üretim ve tüketime dikkat çekmek amacıyla öğrencilerle buluşuyor. 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası kapsamında çeşitli okullarda konferanslar düzenleyen TÜKODER üyeleri, Kazım Orbay İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve son olarak 23 Nisan Ortaokulu'ndaki öğrencilerle biraraya geldi.

YERLİ MALI TÜKETİLMELİ

'Yerli malı, yurdun malı herkes onu kullanmalı' diyerek konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Sema Onar Yaktı, yerli malı tüketiminin önemine vurgu yaptı. Yaktı, 'Bugün çok güzel bir konferans gerçekleştireceğiz, avukat arkadaşımız sizlere tüketici hakları ve Yerli Malı Haftası kapsamda önemli bilgiler anlatacak. Sizler bizim geleceğimizsiniz, yerli üretime sahip çıkmanız ve tüketme konusunda bir alışkanlık kazanmanız gerekiyor. Vatandaşlarımızın, tüketimde yerli mallarına önem vermesi çok önemli, yerli ürünlerimize sahip çıkmalıyız. TÜKODER olarak Yerli Malı Haftası kapsamında çeşitli okullarda konferanslar verdik, umarım bu konuda farkındalık oluşur' dedi.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Daha sonra TÜKODER Şube Sekteri ve Hukuk Danışması Avukat Erhan Çankaya, mezun olduğu okulda konferans verdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Yerli malı ve tüketici hakları konusunda bilgilendirme yapan Çankaya, 8. sınıf öğrencilerinin merak ettiği soruları da cevapladı.

Zeynep Irmak ÖCAL