Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından, Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz Projesi çerçevesinde, 'İşletmelere Yönelik Mali İşler ve Finans Yönetimi Eğitimi' düzenlendi.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'ndaki eğitim programının açılışında konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, 'Piyasaların global finansal akımlarının işleyiş şekillerindeki sürekli gelişim ve değişim, işletmelerde finansal problemlerimizi ve risk yönetimimizi daha karmaşık hale getirmektedir. Tam da bu nedenle işletmeler için finansal yönetim kritik başarı faktörüdür. Finansal kaynakları iyi yönetilmeyen işletmeler kısa sürede varlıklarını yitirirler. İşletmelerin sürdürülebilir olabilmesi, tüm finansal yapının sağlıklı gelişmesi ve finansal dengenin korunması için de bu alanda yetişmiş iş gücü ihtiyacı her dönem artmaktadır. İfade ettiğim bu ihtiyaçlar çerçevesinde, bugün yapılacak olan paylaşımların büyük önem arz ettiği inancındayız' dedi.

Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü Eğitmenlerinden Nedim Narlı tarafından, katılımcılara, İşletmelere Yönelik Mali İşler ve Finans Yönetimi Eğitimi verildi.