İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çelikel Eğitim Vakfı işbirliğiyle Samsun' da görev yapan matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri, rehberlik branşındaki öğretmenlere 'Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 ile Bizi Neler Bekliyor' konulu seminer verildi. Samsun Öğretmenevi'ndeki seminere İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen,
Çelikel Eğitim Vakfı adına Tuba Çal, Samsun'da görev yapan matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri, rehberlik branşındaki öğretmenler katıldı.

21. YÜZYIL BECERİLERİ

Samsun'un eğitimi adına çok önemli bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Esen, "21. yüzyıl eğitim becerilerini çok önemsiyoruz. Bu eğitim becerilerinin öğrencilerimize aktarmanın yolunun öğretmenlerimizden geçtiğinin bilincindeyiz. Eğitimde nitelik sorununu aşmanın yolunu arıyoruz. O halde nitelik beklentisi nedir? Öğretmenlerimizden ve bizden neler bekleniyor bunları araştırıyoruz. Bu amaçla kodlama ve yazılım konusunda tüm ülkeye örnek olabilecek KODLASAM projesini hayata geçirdik. İşte bu projenin hayata geçmesindeki en temel unsur öğretmen eğitimleri oldu. Biz istiyoruz ki, Samsun olarak eğitimde çıtayı bir adım daha yükseltelim. Çocuklarımız 21. yüzyıl becerileriyle donanarak hayatın içerisinde yer alsın diye çabalıyoruz. Bugün burada bu eğitimlerin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Çelikel Eğitim Vakfı'na çok teşekkür ediyorum. Katılımcılar için başarılı faydalı bir seminer olmasını diliyorum' diye konuştu.