Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencilerini tablet ve internet bağımlılığından kurtarmak için sene başında bin 200 öğrenciye topaç dağıttı. Sınıflarda, koridorlarda ve okul bahçesinde topaç çevirme konusunda profesyonelleşen öğrenciler, okul tarafından düzenlenen turnuvada en iyi olmak için ter döktü.
Amaçlarının çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak kadar, kendi kültürlerine ait oyunları da oynamaya teşvik etmek olduğunu söyleyen Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Vanlıoğlu, bin 200 öğrencinin tamamına ve öğretmenlere de birer topaç hediye ettiklerini söyledi. Vanlıoğlu, 'Şimdi öğrencilerimiz genelde telefonla çok uğraştıklarından geleneksel bir oyunumuz olan topacı sevdirelim, telefondan ve internetten uzak tutalım istedik ve bunda da başarılı olduk. Öğrencilerimiz sınıflarda, koridorlarda, bahçede hep topaç çeviriyor. Her öğrencimize bir topaç temin ettik ve bunu en iyi çevireni ödüllendirelim dedik. Bütün öğrenciler arasında sınıflar bazında yarışmalar yaptık. Ödüllerimiz de para ödülü. 1'inciye 100 lira, 2'nciye 75 lira, 3'üncüye 50 lira para ödülü her sınıf seviyesinde veriyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem kendi aralarında kaynaşmış oldu, hem bu sporu sevmiş oldu hem de internet ve telefonlardan birazcık uzaklaşmış oldu. Geçmişin oyunlarını kendilerine öğretip, biraz olsun geçmişi yaşamaları ve kendilerine kendi kültürlerinin, milli kültürlerinin oyunlarını oynamayı kabul ettirmeye çalışıyoruz' dedi.
Öğrenciler dedelerinin ve babalarının küçük yaşlarda oynadıkları topaç oyununu öğrenmekten mutlu olduklarını söyleyerek okul yönetimine teşekkür ederken, turnuvayı izlemeye gelen ve ilk defa topaç çeviren yetişkinler de düzenlenen etkinliklerden keyif aldıklarını söyledi.

Tokat’ta topaç turnuvası