Çorum Belediyesi şehir trafiğini rahatlatmak için yeni yol çalışmalarının yanı sıra otopark çalışmalarını da sürdürüyor. Şehir içi ulaşımına köklü çözümler üretmek için şehir merkezine yakın yerlerde kamulaştırdıkları binaları yıkan Belediye, bu alanları otopark olarak hizmete sunuyor.
Kent Meydanının altında bulunan iki katlı yer altı otoparkı ile birlikte şehrin değişik bölgelerinde 1883 araçlık otopark yaptıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çepni Mahallesi Kunduzhan Camii yanına yapılacak 400 araçlık otopark alanında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.
Çorum Belediyesinin otopark ve yol çalışmalarına hızla devam ettiğini ifade eden Alper Zahir, 'Otopark çalışmalarımıza Çepni Mahallesi'nde başlattığımız çalışma ile bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. Bu bölgede kamulaştırma çalışmalarımız yüzde 90 seviyesinde bitti. Binalarımızın yıkımları devam ediyor. Bugün de kamulaştırdığımız 4 tane daha binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgede yapacağımız yaklaşık 400 araçlık otopark projemiz tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde ihalemizi gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun' diye konuştu.

Çorum’a 400 araçlık yeni otopark