Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli dirsek temasında olan Torbalı Belediyesi, son olarak ilçedeki 8 okulun özel eğitim sınıflarının sıralarını tedarik etti. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden özel eğitim sınıflarında sıra gereksinimi olduğunu öğrenen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, hemen harekete geçerek eksiklerin giderilmesini sağladı.
Torbalı Belediyesi; Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu özel ana sınıfına 10 adet, Kazımpaşa Ortaokulu özel ana sınıfına 8 adet, Mustafa Çoban Ortaokulu özel eğitim sınıfına 8 adet, Çetineller Ortaokulu özel eğitim sınıfına 11 adet, Gazi İlkokulu özel eğitim sınıfına 21 adet, Cumhuriyet İlkokulu özel eğitim sınıfına 4 adet, Cumhuriyet Ortaokulu özel eğitim sınıfına 4 adet, Yeniköy İlkokulu özel eğitim sınıfına 4 adet, Şehit Haydar Arda Erertingi Ortaokulu özel eğitim sınıfına 10 adet olmak üzere toplamda 80 adet sıra ve masa tedarik etti.
İlçe nüfusunun son 4 yılda 40-45 bin dolayında arttığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı'nın her alanda bölgenin en çok büyüyen, gelişen ilçesi olduğunu belirterek, 'Önceliğimiz sağlık ve eğitim diyerek yola çıktık. Yeni ve modern devlet hastanemiz başta olmak üzere sağlık alanında çok önemli yatırımlar hayata geçti. Eğitimde 20'nin üzerinde yeni okul inşaatının başlamasına öncülük ettik. Bunun için geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 bin metrekare arsa bağışladık. Okullarımızın tamamına yakının çevre düzenlemesi ve araç, gereç eksiklikleriyle yakından ilgileniyorum. Futbol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Belediye kültür merkezimiz de bu anlamda önemli bir işlev yerine getiriyor. Öte yandan Ayrancılar' da gençlik merkezi İnşaatımız devam ediyor. İlçemizde 35 bin dolayında ilk, orta öğretim ve lise döneminde öğrencimiz var' dedi.

Torbalı’da eğitime “özel” destek