Çilhane Mahallesi'nde televizyon tamirciliği yapan İbrahim Arabacı'nın uzun süredir iş yerinin önünde baktığı köpeği Karabaş, kendisinin iş yerinde olmadığı bir zamanda hayvan barınağı görevlileri tarafından alınarak barınağa götürüldü. Mahalle esnafının köpeğin sahipli olduğunu söylemelerine rağmen görevliler, Karabaş isimli köpeği yakalayarak araca bindirdi. Karabaş'la birlikte aynı kaptan yemek yediği arkadaşı Pamuk isimli kedi ise arkadaşını kurtarmak istese de başarılı olamadı. Aracın etrafında görevlilere adeta kızan Pamuk, arkadaşının gidişine engel olamayarak ondan ayrılmanın hüznünü yaşadı.
Sahipli köpeğin iş yerinin önünden alınmasına tepki gösteren İbrahim Arabacı, 'Burada arkadaşların 'bu köpeğin sahibi var, niye alıyorsunuz' demelerine rağmen benim köpeğimi kapıdan alıp zorla götürdüler. Bu görevlilerin hakkında gereken neyse yapacağım. Toplayacaklarsa sokak hayvanlarını toplasınlar. Sahipli köpekleri almasınlar. Kedi ona çok bağlıydı, hep beraberlerdi, yemeği de aynı kaptan beraber yiyorlardı' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Bafra Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Ümit Hasret Oğuz ise herhangi bir işaret ve tasması takılı olmayan köpeklerin toplandığı söyledi. Oğuz, 'Büyük ihtimalle de alınan köpekte bu işaretler yoktu. Bu yüzden arkadaşlar almış olabilir' dedi.

Pamuk’un çabası Karabaş’ın götürülmesini engelleyemedi