Olay, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde meydana gelmişti. Parkta bulunan 16 yaşındaki Sami Ergün motosikletle olay yerine gelen 2 kişinden birinin tabancayla ateş açması sonucu başından vurarak öldürülmüştü. Sami Ergün'ün organları ailesi tarafından bağışlanarak karaciğeri Erzurum'da, iki böbreği ve iki korneası da Samsun'da 5 kişiye nakledildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri ise olayda tabanca kullanan ve Sami Ergün'ü öldürdüğü iddia edilen 19 yaşındaki Ömer Dekke ile Hamdi Samet Mutlu yakalandı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Ömer Dekke ve Hamdi Samet Mutlu hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında Ömer Dekke, "Sami Ergün çocukluk arkadaşımdır. Bazı kişilerin gazına gelip olaydan bir hafta önce beni bıçakla yaraladı. Olay günü üzerine doğru koştuğunu görünce korkutmak için yere doğru ateş ettim. Motosiklet kasise girince silah ateş aldı. Öldürmek kastım yoktu. Ailesine sabır diliyorum" dedi.

Hamdi Samet Mutlu ise "Bu olayla alakam yok. Tesadüfen olay yerinde bulundum. Ailesine sabır ölene rahmet diliyorum. Beratimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Ömer Dekke'yi Sami Ergün'ü öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak olayda bir hafta önce kendisini bıçakladığı için tahrik hükümlerini de uygulayarak öldürmekten 20 yıl, silahtan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Hamdi Samet Mutlu ise ruhsatsız silah suçundan beraat ederken, öldürme olayıyla ilgili müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.