8 haftadır takımın başında olan Tony Popovic ile karşılıklı anlaşma olmadan yollarını ayırdıklarını söyleyen Gölbek, 'Biz kendisi ile ayrılmak istediğimizi söyledik o da paralarını talep etti haklı olarak. Biz de veremeyeceğimizi söyledik. Olay hukuka intikal edecek, hukukun vereceği kararı bekleyeceğiz. Zaten şu anda ona yada herhangi birine para ödeyecek durumumuz yok. Böyle Popovic'le yollarımız ayrılmış olduk. Alt yapımızı 7 yıldır çekip çeviren, çalıştıran Karabük'ün çocuğu Levent Açıkgöz ile anlaşma sağladık. Levent şu anda takımın başında, futbolcularla idmana çıkacak. Bundan sonraki günlerde de önümüze bakacağız, bazı futbolcular bize ihtarname göndermişler. Bu ihtarnameler manzumesinde anlaşacaklarımız olabilir, anlaşmayacaklarımız olabilir. O arada 15 Ocak'a kadar para ödeme çabası içerisindeyiz. Şu anda kulüpte çok ciddi bir mali sıkıntı var sıkıntının aşılması için her zaman olduğu gibi yine gözümüz Kardemir'de. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz bize gereken desteği vereceği mesajlarını gönderiyor. Kendisinden Karabük adına, Karabükspor adına bu anlamda gerçekten umutluyuz ve bize gereken desteği vereceğini tahmin ediyoruz. Bu umutla önümüzdeki günlerde Kardemir Karabükspor'un içine düştüğü, düşürüldüğü maddi sıkıntıları, yönetim sıkıntılarını aşmaya gayret edeceğiz. Şu anda durum bu' dedi.

'Enkazdan ziyade yerle yeksan olmuş bir kuruluşu devraldık'
Bazı konular üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Ahmet Gölbek, 'Belirli gelişmeler olacak, onlarla da yönetim kurulundaki ilgili arkadaşlarımız takip ediyorlar. Özellikle hukuksal boyutta Hakan Yılmaz bunları çekip çevirmeye gayret ediyor. Siyasette kullanılan bir laf vardır, enkaz devraldık diye. Yakınmak gibi olmasın ama bir gerçeğin tespiti noktasında bir enkaz değil, tamamen yerle yeksan olmuş bir kuruluşu devir aldık. 12 futbolcu alacaklarını alamadığı için bize federasyon kanalı ile gerekli hukuki ihtarları gönderdiler. Onların içinde bizim de anlaşmayı düşünmediğimiz arkadaşlar var, düşündüğümüz arkadaşların da gönüllerini alarak yol alamaya gayret edeceğiz ama şu kadarını söyleyeyim; Kardemir Karabükspor gerçekten perişan edilmiş, içi tamamen boşaltılmış, öyle bir durumda. İnşallah üstesinden gelmeye gayret edeceğiz ama işimizin zor olduğunu tüm kamuoyu gibi Karabük'te bilsin. Üstüne basarak söylüyorum ki gelecekte olabilecek bir takım olumsuzluklardan dolayı bizi kimse suçlu tutmasın, sorumlu tutmasın. İnşallah derleyip toparlamaya gayret ederiz' ifadesinde bulundu.

'Para bulmaya gayret ediyoruz'
Tüm yaşanan mali sıkıntılara rağmen devre arasında bir takım iyileştirmeler yapmaya gayret edeceklerini de belirten Gölbek, 'Para bulabilirsek söylediğim gibi Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, bu noktada bizim güvencemiz. Onun haricinde sanıyorum Karabük haddecileri de kendi aralarında bir fon oluşturmaya gayret ediyorlar. Onun dışında da para kaynağı bulabilecek her türlü ihtimali, imkanı zorluyoruz, para bulmaya gayret ediyoruz. Stadyumu kulübe alarak isim hakkı da dahil olmak üzere, formaya yeni reklamlar almak üzere, bir takım çabalarımız, çalışmalarımız var. Onlardan sonuç alabilirsek bir parça rahat nefes alırız diye düşünüyoruz ve ama her türlü imkanı değerlendirme çalışması halindeyiz. Bu arada Türkiye'de futbol piyasasında çok isimler var. Hemen hemen tüm yönetim kurulu üyelerine işte şurada futbolcular, burada teknik direktör var şeklinde isimler geliyor ama insanların bilmediği bir olay bizim parasal noktadaki sıkıntımız. Öyle isimler var ki, bunlar Kardemir Karabükspor'un teknik direktörlüğünü ücret almadan yaparım da diyorlar. Bizim kendi çocuğumuz Levent Açıkgöz dururken, böyle bir yola da gitmeyi şu an düşünmüyoruz' diye konuştu.
Ligin 16. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe maçının kendileri açısında bir çıkış maçı olabileceğini düşündüklerini de kaydeden Ahmet Gölbek, 'Futbolcu arkadaşlarımız bunun olabilirliğini göstermek için ellerinden geleni yapacaklar. 3 ihtimalli bir maç. Biz oradan en az puanla ayrılmayı istiyoruz. İnşallah puan ve puanlarla ayrılmayı istiyoruz'

'Hukuk nezdinde soracağız ve üzerine gideceğiz'
Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda bir önceki yönetimin harcamalarının da ibra edilmediği yönündeki soruyu ise Gölbek, şu şekilde cevapladı:
'İbra etmeyen sadece kongre değil, Karabük toplumunun tamamı bunu ibra etmiyor. Çeşitli söylentiler ve bunları bir kalemde silip atmak mümkün değil. Karabük halkının yüreğinde hissettiği bu duygulara kulak vermemezlik edemeyiz. Konu hukuka iletilecek. Elimizden ne gelirse ibra edilmeyen yönetimin eksiğini ortaya çıkartmaya gayret edeceğiz. Çok menfi bir tablo var. 190 milyonluk borç nasıl olur ve nasıl yapılır. Elimizdeki kadroyla borcu yan yana koyduğunuz bu borcun nasıl yapıldığına akıl ermiyor. Bunların hepsini hukuk nezdinde soracağız ve üstüne gideceğiz.'