Ordu Üniversitesi ile Ordulu iş adamları Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanılan ve 1,5 yıllık bir zamanda inşası tamamlanarak hizmet verecek hale getirilen Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezinin açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, iş adamları Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz'e böylesine güzel bir eğitim yatırımı yaptıkları için teşekkür etti. Bakan Yılmaz, 'Ebediyete intikal etmiş rahmetli anne ve babalarının mekanı cennet olsun. İnancımız o dur ki, ebediyete intikal etmiş bu büyüklerimiz için bu yatırım ile sadaka-i cariye yani kapanmayan bir defter açıldı. Bundan sonra çocuklarımız burada eğitim aldıkça, bu kütüphaneden öğrencilerimiz eğitim aldıkça ve faydalandıkça sevap defterleri kapanmayacaktır. Bir evlat veya bir aile, kendisine yapabileceği en büyük iyilik adına sadaka-i cariye yapmaktır. Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak ama bunların içinde en iyisi nedir derseniz okul, okul, okul derim. Diğerleri arkadan gelir. Bir insanın kendi memleketine en güzel, en iyi yatırım eğitim yatırımıdır. Eğitimden daha iyi bir yatırım yoktur. Yatırımların en değerlisidir. İnsanlarımızı hayata üretken ve mutlu bireyler olarak yetiştirebiliriz. Kütüphaneler de eğitim şartlarımızı belirleyen okullardır' dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin açılış kurdelesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hayırsever iş adamları Onur ve İhsan Çetinceviz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından kesildi.

Modern ve konforlu tesis
Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan kütüphane binasında 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonunu, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunuyor.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı idari birimleri ile bireysel-grup çalışma salonları ve ofislerinin yer aldığı kütüphane binasında akademisyen ve öğrencilerin bilgiye hızlı erişebildikleri ve öğrencilerin birbirleriyle daha fazla etkileşim içinde oldukları birimler yer alıyor. Ordu Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri için kütüphanenin elektronik bilgi kaynaklarına uzaktan erişim ve literatür tarayabilme imkanı bulunuyor.
Toplam 2 bin 350 metrekare alana sahip olan Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinde ise zemin ve birinci katta toplamda 6 adet sınıfın bulunuyor. Grup çalışma odaları ile sosyal bir eğitim modelini uygulamaya koyacak olan Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Binasında ayrıca dinlenme, müzik-drama, bale ve spor etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği alanlar da tasarlandı. Çocukların sosyal bir eğitim modeli ile bilişsel gelişimlerinin hızlandırılacağı Okul öncesi Eğitim Merkezinde 40 kişilik yemekhaneye de yer verildi. Okul Öncesi Eğitim Merkezinde zemin ile bağlantılı bahçe girişlerine sahip bir tasarım ile çocukların doğadan kopmadan doğayla iç içe bir eğitim almalarının sağlanması düşünüldü. Çocukların doğadan kopmadan eğitim-öğretim göreceği ve sosyalleşeceği merkezde bireysel görüşme, revir, mutfak, idari birimler, açık ve kapalı oyun odalarının yer aldığı merkezde ayrıca çocukların uyuma odaları mevcut olup onların güvenli bir uyku süreci geçirmeleri için bu odalara bağlanan gözlem alanları da bulunuyor.

ODÜ’ye modern tesis