CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrenin açılışında, yerli otomobil üretiminin Samsun'da olması gerektiğini belirterek, "Yerli otomobilin ilimiz sınırlarında üretilmesi, bölgemizde işsizliğe çare olacak, göçü yavaşlatacaktır. Yerli otomobil üretim yerinin sulanamayan arazilerde kurulması uygun olacaktır. Bu özelliklere sahip arazi Havza'da vardır. Yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz." diye konuştu.

Zeybek, CHP örgütlerinin seçimlere iyi hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, "2019 yılında yapılacak yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için şimdiden çalışmaya başlamamız gerekiyor. CHP iktidarı yakındır, bunu başaracağız." dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ertaş Çoban, kullanılan 98 oyun tamamını alarak yeniden başkanlığa getirildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise Halil Alkan, Ali Ekber Demir, Mehmet Arslan Gültekin, Orhan Güney, İsmail Karakaya, İsmet Kartallı, Turan Kocatepe, Ecevit Sarıçoban, Yahya Uysal, Hüseyin Vergili, Muharrem Yoldaş ve Sebati Zeybek seçildi.

Kongreye, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz de katıldı.