Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı aralık ayı 24. birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Mecliste daha önce komisyonda görüşülerek havale edilen 38 madde oy birliğiyle kabul edildi.

DAHA GÜVENLİ OLACAK

Mecliste, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesiyle ilgili gerekli izinlerin alınmasına dair bir gündem maddesi de yer aldı. Meclis üyeleri söz konusu madde ile TEDES'in Samsun'da da uygulanıp uygulanmayacağını sordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çakır, "TEDES, yalnızca hız sınırıyla alakalı değil, park ve bahçelerdeki güvenlik kameralarını da kapsayan bir çalışma. Bunun kararını en son Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verecek. Altyapı çalışmaları tamamlandığında TEDES'in Samsun'a da kurulması mümkün olabilir. Ancak TEDES, 6-7 yıldır farklı şehirlerde kullanılıyor. Emniyet müdürlüğümüze, belediyeye gelip, bu sistemi Samsun'a da kurmak istediklerini dile getirdilerler var ama başkanımız buna yanaşmıyor. Şehir içinde bu şekilde trafik cezası uygulanmasına karşı çıkıyor" diye konuştu.

SAMULAŞ TEKELLEŞTİ Mİ?

Meclis gündeminde yer alan SAMULAŞ sermayesinin artırımına ilişkin madde esnasında CHP'li üyeler SAMULAŞ'ın ulaşım konusunda tekelleşmeye gidebileceği uyarısı yaptı. Üyeler, bu durumda da Büyükşehir Belediyesi'ne kuralları ihlal edeceği için Rekabet Kurulu'ndan çok ağır cezalar alabileceğini söyleyerek, maddenin meclis gündeminden çekilmesini talep etti. İlgili madde geri çekilmeyip, oy çokluğuyla kabul edildi.

Zerrin SOMUNCU