Türkiye'nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileriyle düzenlenen seminerde buluştu.
Kendine has üslubu ve esprili yaklaşımı ile üniversite sınavına yönelik bilgi ve tecrübelerini paylaşan Şirin, konuşmasına öncelikle üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekâsını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduklarını belirleyemeyeceğini vurgulayarak başladı.
Her yıl üniversite sınavına yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiğini ve öğrencilerin neredeyse tamamının sınava ciddi bir şekilde hazırlandığını iddia ettiğini belirten Şirin, 'En büyük sorunumuz 'mış' gibi yapmak. Hazırlanıyormuş gibi yapıyoruz. Çoğu öğrenci dikkatini verip zamanını çok iyi kullanmıyor. Asla zaman planı yapmayın. İş planı yapıp elinizdeki zamana o işleri sığdırın. O zaman daha programlı olacaksınız' dedi.
Öğrencilerin zamanlarını planlamada sorun yaşadığına dikkat çeken Servet Gülsün Şirin, sözlerine şöyle devam etti: 'Bakın 'Eylül'de çalışmaya başlayayım, olmadı Ekim'de başlayayım, yılbaşında başlayayım' diye diye zaman geçiyor. Önce küçük küçük adımlarla başlamalısınız. Buradan çıktığınızda kendinizi değerlendirin. Söylenecek hiçbir söz kendine söyleyeceğin sözden daha değerli değil. 'Ben ne yapmam gerekiyor' deyin. Kendinize 'kimim ben?' diye sorun. İnsanın 18 yaşındayken bu soruyla ilgili kafasında bir soru işareti yoksa oturup bir kez daha düşünmeli. Ne olmak istiyorum? Kimim ben? Bunu belirlemek lazım' dedi.
Gülsün: 'Dünyanız hayalleriniz kadardır'
Hayatın tüm insanlara verilmiş bir armağan olduğunu ifade eden Şirin, öğrencilere seslenerek, 'Kendi yeteneklerinizi keşfedin. Hepinizin elinde eşit bir zaman var. Onu iyi kullanırsanız hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Dünyanız hayalleriniz kadardır. Büyük hayaller kurarsanız büyük dünyalara sahip olursunuz. Hemen şimdi hayal kurun. Ertelemeyin, geç kalmayın' ifadelerini kullandı.
Sözlerinin sonunda iyi insan olmanın önemine vurgu yapan Şirin, 'Her insan başarılı olmak, iyi bir işte çalışmak ister ancak asıl amaç, iyi bir insan olmak. İyi bir insan olun, kimseyi incitmeden yaşamayı öğrenin' diye konuştu.

Eğitim uzmanı Şirin: “Her insan başarılı olmak ister ama asıl amaç iyi insan olm