Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Dededağı Mahallesi sakinleri, 17 yıldır yollarının yapılmadığını belirterek, eylem yaptı. Araçlarla yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine hizmet vermediğini ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaptığını savundu.

İKİNCİ SINIF MUAMELE

Mahalle sakinlerinden Akbey Kurt, "Mahallemiz Bafra'ya sadece 1 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen hizmet alamıyoruz. İlçeye 50-60 km uzaklıkta olan köylerde yol çalışmaları yapılıyor ancak mahallemizin yolları berbat durumda. Bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize yardımcı olsun, bir an önce yollarımızın yapılmasını istiyoruz" dedi.

17 YILDIR YOLUMUZ YAPILMADI

Mahallede 17 yıldır yol çalışması yapılmadığını ifade eden Kemal Çakmak ise, "Bu yolu sadece Dededağı Mahallesi değil, yaklaşık 16 mahalle kullanıyor. Bu nedenle bu eylemi yaptık. Hiçbir aracın geçmesine de müsaade etmedik. Yolumuz bir an önce yapılmazsa önümüzdeki günlerde daha büyük eylemler yapacağız. Sesimizi duysunlar artık" diye konuştu.

SÖZLER TUTULMUYOR

Siyasilerin sadece oy almak için mahallerine geldiğini dile getiren Tarık Aydın, "Seçim dönemlerinde belediye başkanları, milletvekilleri ve bakanlar geliyor. Her dönem söz veriliyor ama seçimden sonra ne gelen var ne giden. AK Parti, en yüksek oyu mahallemizden alıyor ancak en az hizmeti bize veriyor. Bizlere neden ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor anlamıyoruz. 2019 seçimlerine kadar hizmet alamazsak, AK Parti'den kimse oy istemeye gelmesin. Mahallelimiz artık uyandı, hizmet yoksa oy da yok" ifadelerine yer verdi.

Ümit CEYLAN