Türkiye'deki yeni nesil mağaza ağını hızla geliştiren Arçelik, Samsun yetkili satıcılarından Fatih Temiz, yeni mağazasını törenle hizmete açtı. Törene, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Arçelik Pazarlama A.Ş Genel Müdürü Can Dinçer, SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yeşilbaş ile sektörün önde gelen isimleri katıldı.

TEMİZ AİLESİ BİR MARKA

Temiz ailesinin Samsun için büyük değer olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yeni mağaza her açıdan ismine yakışır şekilde düzenlenmiş. Yalnızca fonksiyonu ve içeriği değişen bu mağazaya bugün bu kadar yoğun katılım olmasının en büyük sebebi Fatih Temiz ismi ve Temiz ailesidir. Arçelik'in yeni 'Amiral mağaza' konsepti ile yeniden yapılandırılmış bu mağaza, şüphesiz yenilikçiliktir. İnsanlar bu konseptin neyi ifade ettiğini merak ediyor. Fatih Temiz bir sabah kalkıp, 'Ben şurada bir beyaz eşya mağazası açayım' diyerek ortaya çıkmadı. Bunun için insan dününü asla unutmamalı. İnsan vefa nedir, asla unutmamalı. Dünü, bugüne; bugünü de yarına bağlayan köprüler kurulmadığı takdirde yapılan iş boşlukta kalmış olur. Temiz isminin bugünlere gelebilmesinin temelinde Rasim amca yatıyor. Bu bağın oluşması Rasim amcadan Fatih beye, Fatih beyden de oğlu Arda'ya devam etti. Bundan sonra da aynı bağ sürecektir. Ben her açılışı, her yeni işi, her yeni başlangıcı bir umut olarak görürüm. Bir şeyin geleceğe yönelik bir takım heves ve umutlarımızın yeşerdiği bir fırsat olarak görürüm. Temiz ailesine açtıkları bu yeni konsept mağazası için bol kazançlar diliyorum" dedi.

ÜÇ NESİL BİR ARADA

Mağazanın işletmeciliğini yapan Arda Temiz, "60 yıllık bu serüvenin başlangıcında dedem Rasim Temiz, babam Fatih Temiz ve üçüncü nesil olarak ben, işimizin başındayız. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan mutlu ve gururluyum. 60 yıl önce başladığımız serüvenimizi Arçelik'in bu en son konsepti ile taçlandırdık. Perakendeciliğe yeni bir vizyon getiren ve geleceğin yeni teknolojilerinde patent lideri olan Arçelik firmasının bu mağazasıyla tüm Samsun halkına hizmet vermesinden gurur duyuyoruz" ifadelerinde bulundu.

MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖN PLANDA

Arçelik Pazarlama AŞ Genel Müdürü Can Dinçer, tüketiciyi yeni nesil mağazacılık anlayışı ile buluşturarak perakende sektörüne daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Dinçer, "Ayrıcalıklı uygulamalarla bugünün müşterisine hitap eden yeni nesil mağazalarımız Samsun'da tüketiciyle buluştu. Yeni konsept mağazalarımız tüketici elektroniği ve beyaz eşyadaki geniş ürün yelpazesiyle Samsunlu tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye'nin her bir noktasına ulaşma hedefiyle çıktığımız yolculuğumuzda yeni nesil mağazalarımızda dijital dönüşüme devam ederken bir yandan da teknolojiye odaklanacağız. Bu topraklardan çıkan bir şirket olarak yeni trendler ışığında müşteri deneyimini ön planda tutacağız. Perakende teknolojilerine daha fazla yatırım yaparak deneyim alanlarını artıracağız. Hedefimiz yenilikçi ürün, kaliteli hizmet ile müşteri memnuniyetini artırmak' diye konuştu.

Yasin SARIKAŞ