Samsunspor ile Sakaryaspor iki takım açısından da büyük önem taşıyan bir karşılaşmaya çıktılar.
Samsunspor Pazar günü oynanacak olan karşılaşma için Cuma günü Sakarya'ya geldi. Samsunspor Sakarya'da dostça karşılandı. Önce Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi ve beraberindekiler ve daha sonrada Tatangalar Taraftar Grubu Liderleri ve amigosu tarafından ziyaret edildi. Karşılaşma öncesi de iki takım taraftarı iç içe stadyuma geldi. Türk futbolu adına özlenen görüntüler maç öncesi Sakarya'da yaşandı ve maçın başlamasına 1 saat kala hemen hemen tüm tribünler doldu. Kapalı gişe oynanan karşılaşmayı 28 bin 154 kişi stadyumda izledi.
Müthiş bir atmosferde oynanan karşılaşmaya gelecek olursak Samsunspor son oynadığı Manisaspor maçına göre Erhan Şentürk'ün yerine Enes İslam İlkin ilk onbirde başladı.
İki takımında birbirini tarttığı anlarda 5.dakika oynanırken Samet Asatekin'in ceza sahası dışından müthiş şutu doksandan filelerle buluştu. Golden sonra ev sahibi ekibin atakları sıklaşsa da Samsunspor savuşturmasını bildi. Ancak 34.dakikada Erhan Kartal çizgi üzerinde giden topu taca çıkacak diye bırakınca rakip oyuncu aldı ve ceza sahasına girdi. Ceza sahası içinde ikili mücadelede Sakaryasporlu oyuncu yerde kalınca hakem tartışılacak bir pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Daha önce Samsunspor forması giyen Dilaver Güçlü penaltı vuruşunu gole çevirdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.
İlk yarıda Samsunspor orta sahasının çok top kaybettiğine ve forvetin hiç kafa topu alamadığına şahit olduk.
Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip hızlı başlasa da Samsunspor 49.dakikada Oğuz ile golü buldu ve yeniden öne geçti ancak yine 53. Dakikada Sakarya adına çalınan penaltı ve Dilaver'in gole çevirmesi ile skora yeniden eşitlik geldi. 2-2
Karşılaşmanın bu dakikasından sonra Samsunspor'un 2, ev sahibi ekibinde 1 bet pozisyonu ağlarla buluşmayınca puanlar paylaşıldı. Samsunspor tartışmalı bir penaltı ile 2 puanı Sakarya'da bıraktı ve liderliği ele geçiremedi. Sakaryaspor 39 puan ile lider kalırken Samsunspor 37 puan ile üçüncü sırada sezonun ilk yarısını tamamladı.
Bu sezonun 17 haftası geride kaldı. Samsunspor hiç penaltı kullanmadı, deplasmanda hiç mağlup olmadı ve öne geçtiği hiçbir maçı kaybetmedi. Kaybedilmiş bir şey yok. Geride 17 maç var ve sadece liderin 2 puan gerisindeyiz.
Kalın Sağlıcakla…