Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan ve çalışmaları tamamlanan Oyuncak Müzesi açılışa hazırlanıyor. Dekorasyon çalışmaları tamamlanan müze, Karadeniz'de ilk olma özelliği taşırken, dünyanın da alanında sayılı müzeleri arasında yer alacak. Oyuncak Üretim Atölyesi de bulunacak ve çocuklar için eğitici bir merkez olacak olan müze içerisinde çocuklar çeşitli aktiviteler de yapabilecek.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Yerli ve milli hafızasının önemine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu oyuncak müzesini kurmamızdaki temel amaç aslında çocuklarımızda yerli ve milli bir hafızayı oturtmaktır. Çünkü oyuncaklar, çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip. Bugüne kadar farkında olmadan çocuklarımız hep yabancı kahramanların oyuncaklarıyla büyüdü. Biz bu müzeyi kurarak yeni nesli inşası anlayışıyla çocuklarımızda yerli ve milli bir hafızayı oturtmayı hedefledik. Bu bakımdan da müzenin ayrı bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum" dedi.

FARKLI BİR MÜZE

Canik Oyuncak Müzesi'nin şehre dışarıdan da turist çekeceğini belirten Başkan Genç, "Bu müzede tarihin akışından bugüne kadar insanların kullandığı oyuncaklar yer alacak. Bu bakımdan farklı ve özel bir müze olacak. Çalışmalarını tamamladığımız müzemizi inşallah çok yakın zamanda hizmete sunacağız. Sadece Samsunlu hemşehrilerimiz değil, şehrimize dışarıdan gelen insanlar da bu müzeye gelecek. İnşallah hizmete girdiğinde müze herkesin uğrak merkezlerinden biri olacak" diye konuştu.

SAMSUN TURİZMİNE KATKI

Canik Oyuncak Müzesi, içerisinde Anadolu topraklarında tarih öncesindeki oyuncakları da görme imkanının olacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Bu müze şehrimize farklılık kazandıracak ve şehrimizde çok farklı bir güzelliği ortaya koyacak. Bir bakıma Samsun'un turizmine kapı aralayan bir pencereyi de açmış oluyoruz. Müze içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanlar da bulanacak. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da yer alacak. Çocuklarımız, baba ve annelerinin, hatta nine ve dedelerinin kendi dönemlerinde oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkanı bulabilecekler" şeklinde konuştu.