SORUNLAR UNUTLUDU

TFF 1. Ligi'nin 16. haftasında Samsunspor, sahasında Akın Çorap Giresunspor'u konuk etti. Ligde 5 haftadır galibiyet elde edemeyen Kırmızı- Beyazlılar, kazanıp çıkışa geçmek istiyordu. Yönetimsel ve maddi anlamda sıkıntılar da yaşayan Samsunspor'da tüm bu sorunlar sahada unutuldu. Maça iyi başlayan Samsunspor, hücumda Samaras, Göksu ve Muhammet'le gol ararken, bir duran topta topu ağlarında gördü.

GOLLER GELDİ

Maçın 22. dakikasında Çağlar Birinci'nin kullandığı serbest vuruşta Aykut Demir, Giresunspor'u öne geçirdi. Golden sonra baskısını iyice artıran Samsunspor, 31. dakikada eşitliği sağladı. Halil İbrahim Pekşen'in Canberk Dilaver'den sıyrılıp ortaladığı topta Muhammet Beşir, topu boş kaleye yuvarladı (1-1). İkinci yarının henüz başında Göksu Türkdoğan, sağdan gelen topa muhteşem bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

TRİBÜNLER COŞTU

Gelen gollerle Samsunspor tribünleri de coşarken, Giresunspor maçın son bölümlerinde baskısını artırdı. 82. dakikada Yeşil- Beyazlılar gole çok yaklaşırken, Dialiba'nın şutunda Mehmet Akyüz'ün vuruşu direkten döndü. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Samsunspor zorlu maçtan 2-1 galip ayrıldı. Bu 3 puanla 5 maçlık galibiyet hasreti son bulurken, Samsunspor da bir anlamda üst sıralara tutunmuş oldu.

SEVİNMEK ONLARIN HAKKI...

Ayite'nin yokluğunda şans bulan Muhammet Beşir'le Chibuike'nin yerine forma giyen Göksu Türkdoğan, galibiyeti getiren gollere imza attı. İki oyuncu maçın bitiminde doyasıya eğlenirken, galibiyeti kendilerini 90 dakika boyunca coşkulu bir şekilde destekleyen taraftarla kutladı.

Selçuk KAYA