Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlığın 2018 yılı bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçileceğini ifade eden Demircan, "Şifa dağıtan ellere, el kaldırmak topluma ve o çalışanlara karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır. Böyle davranışlarda bulunanları halkımızın da kınadığını biliyoruz. Ama bizim bir düzenleme yapmamız lazım. Devlet olarak bu insanların haklarını ve onurlarını korumak zorundayız. Daha önce bir düzenleme yapılmıştı ve sağlık çalışanına görevi başında saldırıda bulunan, tutuklanarak yargılanıyordu ama Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası'na uymadığı gerekçesiyle bu iptal edildi. Yeni bir düzenleme yaparak bu konuda sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirleri almamız lazım" dedi.

BÜYÜK FEDAKARLIK YAPIYORLAR

Sağlık çalışanlarıının 7 gün 24 saat büyük fedakarlık içerisinde çalıştığına dikkat çeken Demircan, "Sağlık çalışanlarının çok büyük bir fedakarlık içerisinde hizmet verdiklerine inanıyoruz çünkü OECD ülkeleri içerisinde gerek hekim sayısı gerek hemşire sayısı açısından en az sayıyla en yüksek hizmeti üreten ülkeyiz. Sağlık çalışanlarımızın da özlük haklarını geliştirmek zorundayız. Bu konuda verilmiş sözleri önümüzdeki günlerde inşallah yerine getirmek bizlere nasip olacak" ifadelerine yer verdi.

9 BİN DOKTOR ATANACAK

Konuşmasında kamuya personel alımına da değinen Demircan, şu ifadelere yer verdi:

"2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz. Bu konudaki yasal düzenlemeden sonra ihtiyacımıza göre alım yapacağız."