Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustalarından Refa Gökbulak, milli duruşundan taviz vermeyen, devletin iç ve dış mihraklara karşı mücadelesindeki desteğinden etkilendiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için özel bir baston hazırladı. Bir haftalık yoğun bir çalışmasın ardından el emeği göz nuruyla Selçuklu motiflerinin işlendiği, bozkurt başlıklı, bir tarafına 3 hilal ve bir tarafına da Türk bayrağını işleyen Gökbulak, özel kılıçlı Ahlat bastonunu Devlet Bahçeli'ye ulaştırılması için MHP Ahlat İlçe Başkanı Tahsin Gülsar'a teslim etti.

'Bahçeli'nin milli duruşu her zaman dikkatimi çekmiştir'
Gazetecilere bir açıklama yapan Gökbulak, Ahlat bastonlarının duygunun, emeğin, sabrın, ahşap ve kemikle somutlaşarak sanata dönüştüğü turistik bir ürün olduğunu belirtti. Gökbulak, 'Sevdiğiniz, saygı duyduğunuz bir insana baston hediye etmek, ona sağlıklı uzun ömürler dilemenin en güzel yoludur. Bastonlarımızın en önemli özelliklerinden birisi de budur. Baba mesleğim olan bu sanata uzun yıllardır devam etmekteyim. 30 yıllık sanat hayatımda ülke ve dünya gündemini takip etmekteyim. Ülkemizin geçirmiş olduğu zor günlerde Bahçeli'nin milli duruşu her zaman dikkatimi çekmiştir. Engin birikimi ve geçmiş siyasetiyle de büyük devlet adamlığı vasfına sahip bir şahsiyet olarak görüyorum. Devletimizin bekasını ilgilendiren her önemli meselede hem desteği hem de imzası var. Bundan dolayı da kendisine hayranlık duyuyorum. Bu nedenle kendisine özel bir baston yapmayı düşündüm' dedi.

'Bozkurt başlıklı kılıçlı baston oldukça özel bir üründür'
'Bir haftalık yoğun çalışmayla parti logolarıyla birlikte bozkurt başlıklı bir baston tasarladım' diyen Gökbulak, şöyle dedi:
'Bastonun kılıçlı olması da ayrı bir estetik kattı. Yapmış olduğum bu özel bastonu Devlet Bahçeli'ye takdim edilmesi için MHP Ahlat İlçe Başkanı Tahsin Gülsar ve teşkilatına teslim ettim. Ceviz ağacından yapmış olduğum bozkurt başlıklı kılıçlı baston oldukça özel bir üründür. Ahlat'ta baston binlerce yıllık geçmişe sahiptir. Bozkurt başlıklı bastonda çok eski bir gelenektir. Bu nedenle bastonu hem bozkurt başlıklı hem de kılıçlı yaptım. İkisinin bir bastonda buluşması ve gövde kısmında ise Ahlat'taki tarihi eserlerde bulunan Selçuklu yıldızının işlenmesi de bastona ayrı bir güzellik kattı. Bu bastonu Devlet Beye yapmaktan ve takdim etmekten şeref duyuyorum.'
MHP Ahlat İlçe Başkanı Tahsin Gülsar ise, Refa Gökbulak'a yapmış olduğu bu özel bastondan dolayı teşekkür ederek, 'Bilge liderimiz Devlet Bahçeli'ye bu özel bastonu bizzat götürerek teslim edeceğim. Bozkurt ve üç hilalin işlendiği kılıçlı özel bastonu en kısa sürede Liderimiz Devlet Bahçeli Beye götüreceğiz' diye konuştu.

Devlet Bahçeli’ye özel bozkurt işaretli kılıçlı baston