Eğitim Bir -Sen, Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 No'lu, Eğitim-Sen ve Eğitim - İş Bursa şubeleri temsilcileri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak İzmir'in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından öldürülmesini protesto etti.
Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkan Numan Şeker'in tüm sendikalar adına yaptığı açıklamada, öğretmene şiddet kınandı. Şeker, 'Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür. İzmir'in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Aynı gün Iğdır merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesi'nde müdür başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış ve ağır yaralı olarak tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz' dedi.
Son dönemlerde öğretmenlerin emeğinin yok sayıldığını ve itibarının örselendiğini savunan Şeker, 'Eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralamam bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunamaz hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirleri mesleğinin itibarını arttıracak politikalar beklemektedir. Eğitim işkolundaki tüm sendikalar olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şiddete başvuranları kınıyoruz. Yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyuna daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir' diye konuştu.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanının yaşanan olayla ilgili herhangi bir açıklama ve kınama yapmaması da protesto edildi.

İzmir’de öğretmenin öldürülmesi Bursa’da protesto edildi