Kurulacak olan şirketin ana faaliyet konusu, kamunun ihtiyacı olan Samsun ve Türkiye' de cerrahi el aletleri üretim kapasitelerini bir araya getirerek yerli ve milli üretim ile ülkemizin tıbbi cihaz ihtiyacını karşılamak olacak. Şirketin faaliyete başlaması ile bu alanda dışa bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi, sağlık, teşhis ve tedavi giderlerinin makul rakamlara gelmesi hedefleniyor.

Şirketin sermayesi 10 milyon lira olarak belirlenirken, yüzde 93 Samsun Büyükşehir Belediyesi, yüzde 1 Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM), yüzde 1 Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yüzde 1 Samsun Teknopark A.Ş., yüzde 1 Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 1 Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası olmak üzere sermaye dağılımına sahip olacak.

Başkan Yılmaz: 'Söz verdik yapacağız'

Yeni gelişme üzerine konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, MEDİCLUST A.Ş. firmasının çalışma sistematiği ve faaliyet alanı itibariyle ülkede ilk örnek olduğunu hatırlatarak, 'Sanayici, esnaf, kamu ve üniversite el ele vererek ülkemizin tıbbi cihazda dışa bağımlılığını azaltmaya gayret edeceğiz. Yerli ve milli üreticimizin küresel rekabette yanında olarak gelişimini sağlamaya çaba göstereceğiz. Söz verdik yapacağız. Şirketin kuruluş çalışmalarının başlatılması için gereken talimatı verdim' diye konuştu.