Eğitim-Bir-Sen Samsun Şubesi üyeleri, İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencileri tarafından öldürülmesini protesto etti. Samsun Öğretmenevi önünde gerçekleşen eylemde, grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Şube Başkanı Nejdet Güneysu, okullardaki şiddet olaylarına daha fazla seyirci kalınmaması ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

DAHA FAZLA SEYİRCİ KALINMAMALI

Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesi olduğunu kaydeden Güneysu, "Aynı gün Iğdır'da MEV Anadolu Lisesi'nde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı. Kim, hangi amaçla yaparsa yapsın, eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz" diye konuştu.

SALDIRI LANETLENDİ

Saldırıların Türkiye'nin geleceğini kararttığını, eğitim camiasını tedirgin ettiğini ve birçok mağduriyete neden olduğunu ifade eden Güneysu, "Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştiriyor, ruhumuzu karartıyor, benliğimizi esir alıyor ve irfanımızı yok ediyor. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer bu ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan saldırıyı kayıtsız şartsız kınıyor ve lanetliyoruz. Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebi" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU