HaberlerBudamayı öğrendiler

Budamayı öğrendiler

Fındıkta verim ve kalitenin artmasına etki eden faktörlerin başında gelen budamanın tekniğine uygun olarak gerçekleştirilmesi için yapılan çalışmalara eşler birlikte katılıyor.

Budamayı öğrendiler

Ferrero Fındık tarafından Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında üreticilere yönelik olarak bahçelerine kadar gidilerek verim ve kaliteyi arttırmak için yapılması gerekenler anlatılıyor, uygulamalı olarak gösteriliyor. Trabzon'un Maçka İlçesi'ne bağlı Sakızlı Mahallesi'nde fındık üretimi yapan Nebahat ve Temel Turan çiftine de bu kapsamda Ferrero Ziraat mühendislerinden Gülşah Avcı Çakmak tarafından budamanın yanısıra gübreleme ve ziraat mücadele yöntemleri anlatıldı.

YENİ VE DOĞRU TEKNİKLER

Temel ve Nebahat Turan çiftçi, özellikle atadan kalma yöntemlerle yaptıkları budamalardaki yanlışlıkları Değerli Tarım Uygulamaları ile anlayıp, doğru teknikleri öğrendiklerini belirterek, 10 dönümlük bahçelerini yeni yöntemlerle budamaya başladıklarını söyledi.

VERİM YÜZDE 60 ARTIYOR

Uzmanlar fındıkta tekniğine uygun olarak yapılacak budama ile ortalama yüzde 30-40 oranında verim artışı sağlandığını belirtirken, budama kurslarında öğreticilik yapan KeşapFındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin ise, bu oranın yüzde 60'a kadar yükselebildiğini de ifade ediyor.



SIRADAKİ HABER
}