Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak ülkeler için büyük prestij meselesidir. Ev sahibi olan ülke ne kadar rağbet görürse görsün sonunda konuşulan; o ülkenin büyüleyici güzelliği ile nasıl turist mıknatısı olduğu değil, olimpiyatlar için akıttığı paralardır. Pekin Olimpiyatları'nda Çin'in ne kadar harcandığını biliyor muydunuz? Tam 40 milyar dolar! Hadi Çin'in kar amacı yoktu peki 8,9 milyar euro masraf ile Atina Olimpiyatları'nın altından kalkamayan Yunanistan'a ne demeli? Vezir olacakken rezil oldu vakası…

Yıllardır olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için heyecanla bekleyen Güney Kore'de biletlere rağbet yok. Kuzey Kore'nin nükleer tehditleri ve olimpiyatların yapılacağı PyeongChang kentinin Kuzey Kore'ye olan yakınlığı bilet satışlarına darbe vurdu. Hedeflenen 1,1 milyon biletin sadece 330 bini satıldı. 330 bin biletin 165 binini Koreliler satın alırken 179.200'ünü yurt dışı alıcıların satın aldığı belirlendi.

Anlaşılan Güney Kore'nin, 2018 yılı için Filipinliler ve Endonezyalılara vizesiz giriş izni vermesi ve Çin vatandaşlarına yönelik vize ücretinden vazgeçmesi de bilet satışlarını artırmaya yetmiyor. Güney Kore'nin turizm için düşlediği yükselişe ve popülerliğe ulaşması, bu rakamlarla pek mümkün görünmüyor.

2018 Kış Olimpiyatları 9 Şubat'ta başlayıp 25 Şubat'ta sona erecek.

KAYNAK:MARKETİNG