İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün bölge turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.

Uzungöl'ün Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında yer aldığını dile getiren Ayvazoğlu, şöyle devam etti:

"Uzungöl'ü yılın 11 ayında 448 bin 537 yerli, 229 bin 896 yabancı olmak üzere 678 bin 433 turist ziyaret etti. Bu rakamlar ve turistlerimizin memnuniyeti bizim için önemli. Memnuniyet oranlarının gelecek yıllardaki turist sayımızı etkileyeceğini düşünüyoruz. O nedenle de turizmde farklı alternatifler oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız turizm potansiyelimizi artırmak ve memnuniyet oranı yüksek bir Trabzon oluşturmak."

Ayvazoğlu, Uzungöl'de turizmin 12 ay devam ettiğine dikkati çekerek, "Uzungöl her mevsim yerli ve yabancı turistlerimizden ilgi görüyor. Kış aylarında da kar yağışıyla ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. İlgiden memnunuz ve bu potansiyelin giderek daha da artacağına inanıyoruz." dedi.

Uzungöl'ün 200 tesis ve 8 bin 146 yatak kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Ayvazoğlu, yöredeki konaklama gün sayısını artırmak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Uzungöl, Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı yaklaşık bin 90 metre rakımlı turistik mahallesidir. Sık ormanları ve doğal güzelliği ile turistleri cezbetmektedir. Adını ise kıyısında bulunduğu gölden alır.