Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve yedi yıldır Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Muhammed El Ali isimli Suriyeli mülteci, çöpten topladığı ekmekleri satarak geçimini sağlıyor. Her gün çöpleri dolaşarak vatandaşların attığı ekmekleri toplayan Muhammed El Ali, bu ekmekleri evinde hayvan besleyenlere satarak para kazanıyor. Ekmeğin yanı sıra çöpten plastik şişe ve karton da toplayan Suriyeli mülteci, yedi kişilik ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Ekmeğini çöpten topladığı ekmekle sağlıyor
Çöplerden ekmek toplamanın sevap açısından önemli olduğunu ve ekmeğin büyük bir nimet olduğunu söyleyen Muhammed El Ali, topladığı ekmeğin bereketi ile geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, 'Suriye Deyrezzor'dan geldim. Yedi yıldır Türkiye'deyim. Önce Türkiye'ye Nusaybin'den geçiş yaptım. Orada üç ay kaldıktan sonra Viranşehir'e geçtim.Viranşehir kampında bir yıl kaldım. Daha sonra Viranşehir kampı kapandı. Sonra Akçakale'ye geldim. Akçakale'de belediye garajında kaldım. Burası kapandıktan sonra mecburen çocuklarımla beraber kiralık ev tutum. Üç aydır çöplerden ekmek topluyorum. Bu ekmeğin bereketi ile geçimimi sağlıyorum. Çöplerden ekmeğin yanı sıra plastik şişe ve karton da topluyorum' dedi.

Topladığı ekmeği temizleyerek satıyor
Ekmeğin bereketiyle geçimini sağladığını belirten Ali, 'Topladığım ekmeği burada kurutuyor ve temizliyorum. Daha sonra hayvan sahipleri gelip bu ekmekleri benden alıp yemlerine karıştırıyorlar. Çok şükür ekmeğin bereketi ile geçimimi sağlıyorum. Reis Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Allah onu her türlü bela ve musibetten korusun. Bizler hayır sahiplerinin yardım ve desteklerini bekliyoruz' şeklinde konuştu.
Muhammed El Ali, çöpten topladığı ekmeklerin büyük kısmını satarken geriye kalan kırıntıları ise evinde beslediği güvercinlere veriyor.

(Özel Haber) Suriyeli mülteci çöpten topladığı ekmekten para kazanıyor