Altınordu'da 5 bölgede uygulanacak olan trafik yoğunluğunu azaltacak, amortisman ve mazot giderlerinden tasarruf sağlayacak yer altı çöp konteyneri sisteminin ilki Karşıyaka ve Karapınar Mahallelerinin ortak kullanacağı alanda hizmete sunuldu. Karapınar ve Karşıyaka Mahallelerine kurularak uygulamaya konulan yer altı çöp konteyner sisteminde ilk işlem Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından gerçekleştirildi. Başkan Tekintaş, çöp toplama aracının operatör koltuğuna oturarak uygulamanın startını verdi. Burada mahalle muhtarları ve çevrede bulunan site sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tekintaş, yeni uygulama hakkında bilgiler verdi.
Altınordu'da çöpün sebebiyet verdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına başlattıkları çalışmaların uygulamaya girmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yer altı çöp konteyner sisteminin Altınordu'nun nüfus yükünü çeken her alanına konulacağını söyledi. Mevcut konteynerlerin değiştiğini ve bu tür konteynerlerin ilerleyen süreçte geri dönüşüm için kullanılacağını aktaran Başkan Tekintaş, 'Bu zamana kadar kullandığımız yer üstü çöp konteynerleri sistemi ile yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldıracak olan yeraltı çöp konteyner projesini ve daha kullanışlı yer üstü konteynerlerini hayata geçiriyoruz. Şehrin belli bölgelerine ilk etapta yerleştirdiğimiz 40 adet yer altı çöp konteynerleri uygulamasını Karapınar ve Karşıyaka Mahallemizin ortak kullanacağı alanda başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Yapılan bu çalışmalarla yeraltı çöp konteyner sistemi organik çürüyebilen malzemeleri muhafaza ederken yer üstünde bulunan konteynerlerin ise ilerleyen zamanlarda geri dönüşüm için kullanılmasını sağlayacağız' diye konuştu.

'Az maliyet çok iş'
Hayata geçirilen yeraltı çöp konteyner sisteminin birçok alanda fayda sağlayacağının altını çizen Başkan Tekintaş, az harcama ile çok iş yapacaklarını belirtti. Yer altı çöp konteynerleri ile güvenliğinde üst düzeyde olacağını vurgulayan Başkan Tekintaş, 'Yer altı çöp konteyner sistemi birçok alanda fayda sağlayacak. Yeni sistem konteynerler kendi içeresinde bulunan sistem sayesinde doluluğunun ve sıcaklığının tespit edilmesine imkan sunacak. Yer altı çöp konteyner sistemi ile 4 ton depolama alanı bulunacak, bu sayede her gün gelen çöp araçları artık iki günde bir ya da çöp konteynerinin verdiği doluluk oranına göre üç günde bir boşaltma işlemi yapacak. Bu durumla birlikte ağır trafiği ortadan kaldıracağız ve daha az harcama ile daha fazla verim elde edeceğiz. Tüm bunların yanı sıra en önemli husus ise çöp kamyonlarının arkasında problem yaşayan çalışanlarımız bu dertten kurtulmuş olacak. Bu şehirde temizlik için yükselttiğimiz çıtayı daha yukarı taşıyacağız ve kesinlikle temizlikten taviz vermeyeceğiz' şeklinde konuştu.

Altınordu’da çöpte yeni dönem