Türk Dünyası Kulübü üyeleri, Soğucak Mahallesi İlkokulu'ndaki çocuklara inanılmaz bir gün yaşattı. İlkokula hem kütüphane kuran, hem de bine yakın kitap hediye eden kulüp üyeleri, hediye yağmuruna tuttukları minik öğrencilerle oyunlar oynamayı da ihmal etmedi. Etkinlikte eğlenceli dakikalar geçiren öğrencilere, Türk devletlerine ait bayraklar da tanıtıldı.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilerin kurduğu Türk Dünyası Kulübü, Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Soğucak Mahallesi'nde yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. Soğucak İlkokulu'na çıkarma yapan kulüp üyeleri, okula sadece kütüphane kurmakla kalmadı, yeni kütüphaneye yaklaşık bin tane de kitap hediye etti. Gittikleri her okulda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Türk Dünyası Kulübü üyeleri, Soğucaklı çocuklarla hem mini bir müsamere yaptı, hem de kartopu oynadı. Etkinliğin sonunda Soğucak İlkokulu öğrencileri için Türk devletlerinin bayraklarıyla geçit töreni yapıldı.
Türk Dünyası Kulübü üyeleri, Soğucak İlkokulu'na Cuma günü çıkarma yaptı. Kulüp Başkanı Yunus Yılmaz ve beraberindeki 80 üye, okula gelir gelmez çalışmalara start verdi. Kısa sürede okulda bir kütüphane kuran kulüp üyeleri, rafları da kitaplarla doldurmayı ihmal etmedi. Bine yakın kitabı kurdukları kütüphaneye yerleştiren kulüp üyeleri, minik öğrencilerle renkli bir etkinliğe de imza attı. Çocuklar için hem okuma etkinliği, hem de mini bir müsamere gösterisi yapan üniversiteli gençler, yüzlerini rengarenk boyalarla boyadıkları minik kardeşleriyle oldukça renkli bir gün geçirdiler. Okul içerisindeki oyun etkinliğiyle yetinmeyip, eğlenceyi bir de dışarıda devam ettiren Türk Dünyası Kulübü üyeleri, Soğucak İlkokulu öğrencileriyle soğuk havaya bile aldırmadan kartopu oynadı. Gençler, Soğucak Mahallesi'ndeki etkinliği Türk dünyasına ait bayrakların tanıtımıyla sona erdirdi. Minik Soğucaklılar, kendilerine kütüphane sürprizi yapan üniversiteli büyüklerine teşekkür ederek, 'Sizi köyümüze yine bekliyoruz' dediler.
Türk Dünyası Kulübü Başkanı Yunus Yılmaz, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, kulüp olarak bu doğrultuda eğitime odaklandıklarını söyledi. Eğitime ve insana yapılan yatırımın, aslında geleceğe yapılan yatırım demek olduğunu anlatan Kulüp Başkanı Yunus Yılmaz, hedef kitle olarak işte bu yüzden ilk ve ortaokul öğrencilerini seçtiklerini dile getirdi. Yılmaz, 'Kulüp olarak belirli periyotlar halinde köy okullarımızı ziyaret ediyor, öğrencilerimizin okul ve kırtasiye ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yine temin ettiğimiz oyuncakları da, gittiğimiz okullardaki öğrenci kardeşlerimize dağıtıyoruz. Bu çerçevede son etkinliğimizi Soğucak'ta gerçekleştirdik.' diye konuştu.
Kulüp üyelerinden oluşan 80 kişilik ekiple gittikleri Soğucak İlkokulu'na önce kütüphane kurduklarını söyleyen Yılmaz, 'Köy okulumuza kütüphane kurmakla kalmadık, kütüphanemizi kitaplarla da donattık. Beraberimizde getirdiğimiz bine yakın kitabı kütüphanemize hediye ettik. Kitaplar, öğrenci kardeşlerimizin dersleri içim kaynak niteliğinde kitaplar, ayrıca kitaplar arasında ansiklopediler de var.' diye konuştu.
Kulüp Başkanı Yunus Yılmaz, söz konusu etkinliklerde kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Turizm Müdürü Yasin Deniz'e teşekkür ederek, 'Her etkinliğimiz için yakın desteğini gördüğümüz fakültemiz dekanı ve tüm yöneticileriyle hocalarımıza da minnettarız' dedi.

Soğucak’a "Türk Dünyası" sürprizi