Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca organize edilen geleneksel badminton ve satranç turnuvalarında dereceye giren sporcular, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Organizasyonların ödül törenine katılan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Koordinatörü Erkan Çolak, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Serhat Polat, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek ve Türkiye Badminton Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Ziya Koyuncu şampiyonların sevincini paylaşan diğer isimler oldu.
Organizasyonları büyük ilgiyle devam ediyor
25 Aralık Kurtuluş Günü Spor etkinliklerinin 6 farklı branşta binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Geleneksel Satranç ve Badminton Kurtuluş Kupalarının ödül töreninde yaptığı konuşmada, 'Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü 6 farklı branşta kurumlar arası işbirliğiyle organize ettiğimiz geleneksel spor organizasyonlarında coşkuyla kutluyoruz. Basketbol, badminton, futbol, halk oyunları, satranç ve yüzme branşında farklı yaş gruplarına yönelik düzenlediğimiz etkinliklere vatandaşlarımız da büyük ilgi gösteriyor. Bugün 2 farklı branşta centilmence yarışarak dereceye giremeye hak kazanan değerli sporcularımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Organizasyonlara katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Başarılarının devamlı olmasını diliyorum. Sportif faaliyetlere imkanlarımız elverdiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Sporcularımızın bu mecralarda heyecanlarını paylaşmak, yanlarında olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen hoclarımızı, antrenörlerimizi, federasyonlarımızın değerli il temsileri tebrik ediyorum' dedi.
Şehitkamil'de herkes için spor imkanı var
Şehitkamil Belediyesinde toplumun herkesimi için spor yapma imkanı olduğunu ifade eden işitme engelliler badminton antrenörü Barış Kılıçkaya, 3. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupası ilgili yaptığı açıklamada, 'Şehitkamil Belediyesinde herkes için spor yapma imkanı var. İşitme engelli sporcularımız için Şehitkamil Belediyemizin bizlere sunduğu imkanlarla çok rahat antrenmanlarımızı yapabiliyoruz. Bunun neticesinde sporcularımız hem sosyalleşiyor hem de sportif başarılar elde ediyorlar. Organizasyonda dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Badminton ve satrançta şampiyonlar ödüllendirildi