ARTAN TARAFTAR TEPKİSİ

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı. Bu toplantıda kongrede aday olup olmayacağı ile ilgili konuya da açıklık getiren Başkan Tutu, önemli mesajlar verdi. Tutu, "Öncelikle kongrede kesinlikle aday değilim. İstanbulspor maçı sonrası orada bulunan taraftarların tepkisi, ardından devam eden sportif başarısızlıklar ve sorunların çözümünde artık kaynak üretemeyeceğimizi anladığımız için bu kararı aldık" diye konuştu.

VİZYONUMUZU TAMAMLADIK

Başkan Tutu, şöyle devam etti: "Görüyoruzki, vizyonumuzu tamamladık. Samsunspor'u yönetilebilir hale getirdik. Federasyondaki icra borçlarını 30-35 Milyon TL'den 5.5-6 Milyon TL'lere kadar düşürdük. Bir tek eski Başkan Kazım Yılmaz'a temlikli borcumuz kaldı. Bu sezon tüm sıkıntılara rağmen sezon başından bu yana kulübe tam 16 Milyon 250 Bin TL para ürettik ve futbol takımı için de 12 Milyon 655 Bin 492 Lira kullandık. Sağolsunlar destekçilerimiz yanımızda oldu".

İSTİFA ETSEK KÖTÜ OLURDU

"Hep şunu soruyorlar, genel kurul kararı alındı da yönetim niye istifa etmedi? Biz eğer istifa etsek inanın bu genel kurul bu kadar erken yapılamayacaktı. İstifa ettiğimizde kongre kararı almak için en az 1 ay süre geçecekti. Belki de kongre ocak ayının sonunu bulacaktı. Biz her şey düzenli gitsin, kongreye kadarda kulüp sahipsiz kalmasın diye görevimizin başında durduk. O arada çözdüğümüz işleri halletmesek, kulüp daha da sıkıntılı günler geçirebilirdi."

HENÜZ KULÜBE GELEN YOK

"Bugün belki de 1-2 galibiyet fazla alsak, bu kadar tepki olmayacaktı ve bu kararı almayacaktık. Ancak her şey sportif anlamda değerlendiriliyor. Tekrarlıyorum kongrede aday değiliz. Bu kulübü yönetmek isteyen herkese de kapılarımız açık. İnşallah bizlerden daha iyi yönetecek olan birileri çıkan ve bu bayrağı onlara devrederiz. Benim bu zamana kadar görüştüğümüz hiç kimse görevi bırakmamı istemedi. Şu güne kadar da kulübe adaylık için gelen herhangi biri yok."

Selçuk KAYA