Projenin kalan kısmıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çaturoğlu, Ereğli-Devrek yolu içinde ödenek talebinde bulunduğunu ifade etti. Çaturoğlu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; 'Kdz. Ereğli içinden geçen Devlet yolunun tamamen şehir içinde kalması nedeniyle, şehir içi trafiğini rahatlatmak için Ereğli Çevre Yolunda proje çalışmaları devam etmektedir. Proje çalışmalarının biran önce bitirilip yapım aşamasına gelmesi için hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, hem Karayolları Genel Müdürlüğü hem de Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü nezdinde takibimiz devam etmektedir.
Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; 2x2 bölünmüş yol olarak yapılacak olan Ereğli Çevre Yolu güzergâhında 1732m+3000m+514m olmak üzere toplam 5246m çift tünel ve yaklaşık 450m uzunluğunda bir adet köprü yapılacaktır. Güzergâhın ilk 9 km'lik kesiminde kesin proje tamamlanmıştır. Diğer kesimlerin uygulama projeleri ihale edilmiş ve danışmanlık ihalesinin ikinci görüşmeleri 18 Ocak 2018 de yapılacaktır. Bu bağlamda bağlantı yolu üzerinde bulunan Hastane Köprülü Kavşağı'nda kamulaştırma işlemleri tamamlanmış ve önümüzdeki hafta çalışmalara başlanacaktır.
Diğer taraftan Ereğli-Devrek Yolunun planlandığı şekilde bitirilerek trafiğe açılabilmesi için ödenek aktarılması talebimizi, 2018 yılı Bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM'de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmail Kartal'a ilettik. Zonguldak genelinde devam eden projeleri ve 2018 yılı yatırım programına alınması gereken projeleri adım adım takip etmekteyiz. Millete hizmet yolunda Durmak Yok Yola Devam.'