'İşsizlik oranı düştü'

Göksel, 2017 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gerçekleştirilen istihdam atılımıyla yaklaşık 1 buçuk milyon vatandaşın istihdam edildiğini söyledi. Göksel, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstihdam Şurası'nda verdiği müjdeler sonrasında, 2018 yılında vergi ve prim desteği sağlanacak ve TOBB bünyesinde istihdama yeni katılacak kişi sayısının 3 milyonun üzerine çıkacak. Galiba ana muhalefet partisinin genel başkanı da dahil olmak üzere milletvekillerinin ve il başkanlarının bunlardan haberi yok. AK Parti Hükümeti, istihdam konusunda atılımlarına devam ediyor ve devam edecek. Türkiye 2002'den önce kişi başına düşen milli gelir 3 bin 492 dolar iken, Türkiye şuan dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında yer alıyor ve kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar seviyelerindedir. Türkiye genelinde işsiz sayısı 2017 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi azalarak 3 milyon 419 bin kişiye düştü. İşsizlik oranı 0,7 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesine geriledi' şeklinde konuştu.

'13 bin 500 kişi istihdam edildi'

Samsun'un istihdamına katkı sağlayan yatırımların yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini söyleyen Göksel, 'Geçtiğimiz günlerde CHP Samsun İl Başkanı'nın bazı açıklamaları olmuş. Kendisi Türkiye'de ekonominin bozuk olduğunu, bundan Samsun'un da etkilendiğini söylemiş. Sayın başkan, Türkiye'nin 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdüğünü ve bu oranla da dünya birincisi olduğunu bilmiyor. Samsun'da bu yıl TOBB bünyesinde vergi ve prim desteği sağlanarak yaklaşık 13 bin 500 kişi istihdam edildiğini ve işbaşı yaptığını bilmiyor. Samsun'da istihdam alanları yaratılmadığını ve Samsun'un geleceğinin parlak olmadığını söyleyen Sayın İl Başkanı, sanırım yalnızca makamında oturuyor ve Samsun'u gezmiyor. Tarım, ticaret, sanayi, spor, sağlık ve bunun gibi birçok alanda Samsun'da yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımlar, işgücünü arttıran, vatandaşlarımızın istihdama katılımını sağlayan, şehre ve ülkemize ekonomik katkı sağlayan yatırımlardır. Diyor ki, 'Golf sahası yapmışlar, bowling salonu yapmışlar. Bunlar birer ihtiyaç mıdır?' Evet, ihtiyaçtır. Çünkü bu yatırımlarla gençlerimiz spora yönlendiriliyor. Ben de kendisine soruyorum, günde yaklaşık 900'e yakın sporsevere hizmet veren, Samsun ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan bir tesis ihtiyaç değil midir? Samsun Golf Kulübü de, ilk golf akademisi olma özelliğini de taşıyacak. Bu akademinin alt yapı çalışmaları da devam ediyor. Bu akademi sayesinde Türkiye'de bir ilk olacak olan Samsun Golf Kulübü, çocuklara golf eğitimi verecek ve gelecekte başarılı sporcular yetiştirecektir. Ayrıca, Samsun Golf Kulübü'nde sevgi evlerindeki çocuklara da golf eğitimi verilmesi için bir proje hazırlığı var. Peki, bu tesis de ihtiyaç değil midir? Lojistik Köyden, Medikal OSB'ye, kadar birçok yatırım da hızla devam ediyor. Ayrıca 6 OSB de hazır durumda ve yatırımcılarının emrindedir. Şehrimize bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Her yatırımı eleştiren bu zihniyet, Samsun ekonomisine katkı sağlayan bu yatırımları da mı eleştirecek?' ifadelerini kullandı.

'Samsun'a katkı sağlasınlar'

Göksel, sözlerini şöyle tamamladı: 'Sayın İl Başkanı ve arkadaşları keşke Temmuz ayında düzenlenen İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na seyirci olarak katılsaydı da bu tesislerin ne kadar değerli ve gerekli olduğunu görebilseydi. Tesisler olmadan olimpiyatlar olmaz. Olimpiyatın Samsun'un tanıtımına ve ekonomisine yaptığı katkıyı görmezden gelmek, bu şehre ihanettir. Sayın başkan acaba Salon Okçuluk Federasyonu Kupası müsabakalarının 14-17 Aralık 2017 tarihlerinde ilimizde gerçekleştirildiğini bilmiyor mu? Bu organizasyona ülke genelinden yaklaşık 2 bin spor mensubu katılım sağladı. Ekonomik getirisi ise yaklaşık 1 milyon TL gibi bir rakamdır. Şunu da hatırlatmak gerekir ki, 2019 yılında ilimizde Avrupa Okçuluk Şampiyonası gerçekleştirilecek. Sayın başkan eğer Samsun için bir şeyler yapmak istiyorsa, bu tip organizasyonları izlesin ve Samsun'a katkı sağlasın. Bu zihniyetle muhalefet yapmak, Samsun'un ve Türkiye'nin büyümesinin önüne geçmekten başka bir işe yaramaz. Tüm bu eleştirilere rağmen devletimiz, hükümetimiz hamdolsun ki milletimiz için yatırımlar yapmaya devam ediyor ve devam edecek.'