Ev sahipliğini 29. Meslek Komitesi'nden Meclis üyesi Yusuf Murat Emir, Meclis Üyesi Ebru Kırtaş ve Komite Başkan Yardımcısı Merve Hilal Coşar yaptığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Müftü Yardımcısı Nejdet Arman, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Arslan ve Burhan Akçam ile çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir, komite çalışmaları hakkında bilgi vererek eğitim sektöründeki mevcut durum ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da il müdürlüğü himayesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 'ASP İl Müdürlüğü olarak çocuk, yaşlı, engelli, kadın, şehit yakınları ve gaziler kısacası ihtiyaç duyan her kesimin yanında olmaya gayret ediyoruz. Biz, devletin şefkatli eliyiz' dedi. Işıksu il müdürlüğü çerçevesinde yürütülen projelere de değinerek kimsesiz çocuklara yönelik koruyucu aile projesi hakkında bilgi verdi. Sakarya'da toplam 72 koruyucu aile ile eşleştirme yapıldığını belirten Mutlu Işıksu, 'Bu çocuklara her türlü maddi imkanı veriliyor ama bir aile ortamını verebilmek için koruyucu ailelere ihtiyaç var. Bu konuda SATSO'nun işbrliği ve desteğini de bekleriz'.
Sakarya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün sorumluluğunda, engelli merkezinde 100 engelli, huzurevinde 54 yaşlı ve çocuk bakımevlerinde toplam 135 çocuk olduğunu belirterek Kadın konuk evinin mevcut olduğunu bildirdi.
Çoğunluğu, özel okul, rehabilitasyon merkezi, sürücü kursu yetkililerinin katıldığı toplantıda üyeler kürsüye gelerek sektörel sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Eğitim alanının büyük özveri gerektiren önemli bir sektör olduğunu ve bunun özel iştirak olarak gerçekleşiyor olmasının daha fazla sorumluluğu olduğunu dile getirdiler.
Toplantı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

SATSO 29. Meslek komitesi eğitim sektörü ile bir araya geldi