AK Parti teşkilatlarında 4 Temmuz'da başlayan 6. kongre süreci devam ediyor. Bu süreçte şu ana kadar büyükşehir olmayan illerde ilçe kongreleri tamamlandı. 31 büyükşehirin kongre takvimlerinin ise yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

KONGRE SÜRECİ HIZLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Kasım'da memleketi Rize'den başlattığı il kongrelerinin bitmesine yakın, bazı büyüşehirlerde ilçe kongre tarihleri belirlendi. İlerleyen günlerde kongre sürecinin hızlanması beklenirken, konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Yakın zamanda bizim tarihlerimizin de belli olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA 5 İLÇE TAMAM

Temmuz ayında başlayan kongre süreçlerinde Samsun'da şimdiye kadar Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Havza ve Atakum ilçelerinin yeni yönetimleri belli oldu. Geri kalan 12 ilçe kongresi için istişareler devam ederken, büyükşehir olan illerin kongreleri bittiğinde Samsun'un 12 ilçesi için de kongre tarihleri açıklanacak. Samsun'da ve diğer büyüşehir illerde heyecanla beklenen il kongrelerinin de 2018 yılının şubat ayında tamamlanacağı tahmin ediliyor. İllerde kongrelerinin tamamlanmasının ardından eylül ayında yapılacağı söylenen 6. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarına başlanacak.

Zerrin SOMUNCU