Meral Akşener liderliğinde ekim ayında kurulan İYİ Parti'nin Samsun ilçe teşkilatlarının 14'ü için atama yapıldı. Partinin her kademesinde çalışmak için yoğun talep aldıklarını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü, "Sadece il yönetimi için 500'e yakın kişiyle görüştük, 109 kişilik il yönetim kurulu oluşturduk" ifadelerini kullandı.

500 KİŞİ TALİP OLDU

14 ilçede kurucu ilçe başkanı atandığını, bu ilçelerin yedisinde ise yönetim kurullarının da oluşturulduğunu ve genel merkez tarafından onaylandığını kaydeden Süslü, "Diğer 7 ilçe için de en kısa zamanda atama yapılacak. 19 Mayıs, Yakakent ve Havza'da ilçe başkanı görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde açıklanacak gibi görünüyor. Partinin her kademesinde çalışmak için talep patlaması yaşıyoruz. İl yönetimi için 500'e yakın kişiyle görüştük, 109 kişilik il yönetim kurulu oluşturduk. Bu listenin içerisinde her kesimden insan var. Samsun'u topyekun kucaklayabilecek yönetimi oluşturmaya çalıştık. İlçelerde de aynı hassasiyet gösterildi. Onlar da iyilerin başarısı için mücadele etmeye başlayacak. Çok yoruluyoruz ama bu ilgi yorgunluğumuzu alıyor" diye konuştu.

KAVGA ETMEYECEĞİZ

Süslü, 2018 yılının ilk aylarında kongre takviminin de açıklanacağını ve atanmış kurucu ilçe başkanlarının seçilmiş olarak yönetime devam edeceğini söyleyerek, "Biz, Türkiye'nin ayrışmadan çok çektiğini düşünüyoruz. Liderler arasındaki o kötü dil insanları da mutsuz ediyor. Bu yüzden kimseyle kavga etmeden, problemlere çözüm üretecek çalışmalar yapacağız. Kimseyle kavga etmeyi düşünmüyoruz. Özellikle yerel siyaseti daha kibar ve zarif bir dille yapmak niyetindeyiz. Çünkü Samsun büyük gibi görünse de aslında küçük bir şehir. Herkes birbirini tanıyor. Sokakta birbirimizle karşılaşıyoruz. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylemekten imtina edeceğiz" dedi.

Zerrin SOMUNCU