Belediye binasında yapılan protokol imza törenine Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Şube Müdürleri İsmet Güner ve İsmail Uzun katıldı. İmzalanan protokol gereği Vezirköprü Belediyesinin 2018 yılı sonuna kadar ilçedeki tüm okulların temizlik malzemelerini karşılayacağı, Beyaz Bayrak Projesi kapsamında eğitim kurumlarının temizlik ve hijyenik şartları için 150 bin liralık bir kaynak ayırdığı belirtildi. Temizlik malzemesi almak isteyen 99 okulun başvuruda bulunduğu ilçedeki 126 okulun tamamına bu hizmetin sunulacağı kaydedildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan belediyeden müdürlük olarak böyle bir talepte bulunduklarını, belediyenin taleplerini değerlendirerek olumlu cevap verdiğini, okullardaki sağlıklı ve hijyenik ortamın oluşması için gerekli malzemeleri belediyenin karşılamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Okullardaki yönetici ve öğretmenlerin de bu uygulamadan son derece memnun olduğunu dile getiren İbrahim Arslan belediyeye eğitime sağladığı anlamlı destek için teşekkür etti.
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise belediyenin artık iyi imkanlara sahip olduğunu, eğitime verilecek destek için her zaman hazır olduklarını belirterek 'Beyaz Bayrak'lı bir ilçe için 150 bin liralık temizlik malzemesinin tüm okullara verileceğini, eğitime desteğe devam edeceklerini, bu projenin örnek teşkil edeceğini söyledi.

Vezirköprü’de “temizlik” protokolü