Olay, Büyük Mustafa Paşa Mahallesi Hasan Mandalı Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üç çocuk babası M.Y. (40) geçirdiği bunalım sonucu ailesinin evine gelerek bir kova dolusu benzini kendine ve çocuklarının üzerine döktükten sonra yakmaya çalıştı. Aile yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. M.Y. aile fertlerine tehditler savurarak olay yerinden kaçtı. M.Y.'nin kısa süre sonra polis ekiplerince gözaltına aldığı olay sonrası aile fertleri karakola giderek şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğlence sonrası kavga: 1 yaralı
Malatya'da bir eğlence merkezinde 2 grup arasında çıkan kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı.
Cezmi Kartay Caddesi'nde başlayan ve Akpınar Meydanı'nda devam eden olay gece geç saatlerde meydana geldi. Bir eğlence merkezinde eğlenen iki grup arasında çıkan tartışmada A.T. bıçakla yaralandı. Polis ekiplerince B.B. tarafından bıçakla yaralandığı belirlenen A.T. ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. A.T.'yi bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçan B.B.'nin polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı olayla ilgi başlatılan soruşturma devam ediyor.

Benzin istasyonunda pompalı tüfekli kavga: 1 yaralı
Malatya'da bir benzin istasyonunda tartışan 2 grup arasında çıkan kavgada bir kişi pompalı tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Sivas Caddesi İnönü Stadyumu önünde bulunan bir benzin istasyonuna iki araçla gelen şahıslar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda bir araçtan açılan ateş sonucu M.G. (36) yaralandı. Yaralı şahıs beraberindeki arkadaşlarının aracı ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis ekipleri M.G.'yi silahla yaralayarak olay yerinden kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Benzinle kendini ve çocuklarını yakmaya çalıştı