2018 yılında açılışının yapılması planlanan ve çalışmaları son sürat devam eden at maneji, Ankaralıların uğrak mekanı olacak. Manej, Altınköy'ün konseptine uygun biçimde ahşap olarak tasarlandı. 10 ahırın ve atın bulunacağı tesiste, çatı kaplama ve zemine kum serpme işlemleri tamamlandı. Manejin bulunduğu bölgeye Altınköy Açık Hava Müzesi'nde olduğu gibi çivi çakılmadan yapılan geleneksel çantı evler yerleştirildi. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında sona gelinen manej, 2018 yılında Ankaralıların hizmetine sunulacak.
Ali Ersoy Mahallesi'ne yapılan buz pateni pisti ve Beşikkaya Mahallesi'ne yapılan at maneji tesislerini gezen Başkan Tiryaki, çalışmaları yerinde denetledi. Altındağ'a kazandırdıkları spor tesisleriyle özellikle gençlerin ve çocukların hayatlarını değiştirdiklerini söyleyen Başkan Tiryaki, açılacak olan buz pateni pisti ve at maneji sayesinde Altındağlıları sporun farklı dallarıyla tanıştıracaklarını söyledi. At binmenin spor olmasının yanı sıra, tarihimiz açısından da önemli olduğunu belirten Başkan Tiryaki, 'At binmek ata sporumuzdur. Atalarımız Orta Asya'dan at sırtında dünyaya yayıldılar. Atlarla tarihimiz kadar eski olan birlikteliğimizi, kültürümüzü sürdürmek istiyoruz. İnsanı fiziken ve ruhen tedavi eden bu spor ile bütün Ankaralıların tanışmasını diliyoruz' diye konuştu.

Altındağlılar buz sporlarıyla tanışacak
Başkan Tiryaki'nin bir diğer durağı ise, Ali Ersoy Mahallesi'ne yapılan buz pateni pisti oldu. Altındağ'a 15 spor tesisi ve kapalı yüzme havuzları kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tiryaki, 'Şimdi de bir zamanlar Altındağ için hayal olan Buz Pateni Sarayı'nı Altındağ'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz' ifadesini kullandı.
'20 yaşına kadar sporla, sanatla, kültürle ilgilenen çocuklar, ileride çok büyük sıkıntılar da yaşasalar, doğru yoldan ayrılmazlar' diyerek sporun ve sanatın önemine değinen Başkan Tiryaki, 'Altındağ'da artık gülen mutlu yüzler var. Gelecek için hayal kuran insanlar var. En önemlisi gönüllerde umut var. Geçmişte gecekonduda doğan ve hayalleri olmayan çocuklar artık buz sporları, at binme sporu ile tanışacak. Altındağlıların hayallerini gerçeğe dönüştürdüğümüz için çok mutluyuz ' dedi.
İçinde her şeyin düşünüldüğü tesis, 4 bin metrekare büyüklüğünde ve 900 metrekare genişliğinde bir buz pistine sahip. Tesiste 150 kişilik tribün ve kafeterya da yer alacak. Komplekste yer alan buz pisti ihtiyaç durumunda ikiye de bölünebilecek.

Başkan Tiryaki yapımı devam eden spor tesislerini denetledi