Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce onaylanan proje kapsamında köylü kadınların ürettiği yöresel ürünlerin satışa sunulduğu pazar alanı düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Başkanı Alp Kargı, açılışta yaptığı konuşmada, amaçlarının ilçeye gelen turistlere eski Merzifon dokusunu sergilemek ve kadınların ev ekonomilerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İlçeye gelen turistlere yöresel ürünler ve tarihi bir şehir sunmak istediklerini anlatan Kargı, "Amacımız, burada sadece bir restorasyon yapmak değildi, 400 yıllık tarihi alanda herkese nasip olmayacak bir alışveriş odağını yeniden canlandırmaktı. Yaptığımız işin meyvesi olarak esnafımız bunu kazanç olarak cebine koyarsa bundan büyük mutluluk duyacağım. Hiçbir yerde olmayan geleneksel alışveriş ortamını hep birlikte inşa ettik. Üretenin yanında olacağız, yerli malı kullanacağız ve üretene her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız." diye konuştu.

Pazara gelen vatandaşların organik ürünler bulabileceğine işaret eden Kargı, "Pazar alanımızda köylü hanımlarımızın ürettiği süt, katık, çökelecek, tereyağı, peynir gibi organik süt ürünleri bulunuyor. Yıllardır süre gelen bu geleneği daha modern bir alanda satışa sunmayı hedefliyoruz. Ticari anlamda kazancın yanı sıra tarih turizmi de yapmak başlıca hedefimiz." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Mustafa Altun'un dualarıyla açılan katık pazarında kadınlar, organik ürünleri satışa sundu.