MAGİDER, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Alaşehir Belediyesi, Alaşehir Girişimciler Derneği, Tire Süt Kooperatifi, Alaşehir Ziraat Odası işbirliğiyle 21 Aralık 2017 Perşembe günü Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde saat 19.30'da 'Üzüm üreticilerinin sorunlarına kooperatif çözüm' konulu panel düzenleyecek. Panelde Tire Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, MCBÜ Alaşehir MYO Kooperatifçilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Nuray Cebeci ve MCBÜ Uluslar arası Ticaret Bölümü Başkanı Prof. Dr. O. Murat Koçtürk konuşmacı olarak katılacak.
MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, bütün üreticileri panele davet ederek, 'Köylü törenin sızlanmaz taşıyıcısı, milletin sabır taşıdır. Biz ise törenin aşığı sabrın talibiyiz. Milletin efendisi; ayağına gidilmeye, eli öpülmeye layık yegane zümredir. Ülkemizde herkes biraz köylü, herkes köyünün ürünüdür. Millet için fertleri nimettir ve hepimiz için nimet kutsaldır. Kutsiyetin merkezine ilçe ve köylerimize indik, gönül konukları olduk, dertlerine ortaklık ettik. Onların derdi bize görevdir. Gücümüz nispetinde her zaman konuşan dilleri, uzanan elleri olmaya söz verdik. Kooperatif bu vermiş olduğumuz sözün mutlak bekçisi olacaktır eğer bize destek vermek düşerse bunu seve seve yapacağımızdan hiçbir çiftçimizin şüphesi olmasın' diye konuştu.
Çiftçinin sorunlarının ancak kooperatifler yoluyla çözülebileceğini kaydeden Aloğlu şunları söyledi: 'Dünyanın her ülkesinde kooperatifler mutlak söz sahibidir mesela Hollanda'da kooperatifin izni olmadan 1 kilo peynir İspanya'da yine kooperatifin izni olmadan 1 kilo üzüm yine Amerika'da kooperatiflerin izni dışında 1 kilo et satılamaz. Çiftçimizin kalkınması ve sorunlarına çözüm bulması, kooperatif dışındaki hiçbir yolla çözülemeyeceğin apaçık bellidir. Perşembe Günü saat 19.30'da Alaşehir'de yapacağımız dev kooperatifleşme paneline tüm çiftçilerimizi bekliyoruz. Devlet tarafından verilecek hibe ve destekler anlatılacak, aynı zamanda Tire Süt Kooperatifi Başkanımız Mahmut Beyden de işleyiş ve kooperatiflerin yol haritası ile ilgili bilgiler alacağız.'