CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in, Samsun için açıkladığı istihdam rakamlarıyla ilgili konuştu. Akcagöz, 13 bin 500 kişinin istihdam edildiğinin söylendiğini, ancak bunun gerçek olmadığını söyledi.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

İŞKUR destekli işçiler üzerinden istihdam rakamlarının açıklanmasının kolay olduğunu kaydeden Akcagöz, "Biliniyor ki, bu açıklanan rakamın büyük bölümü, İŞKUR'un prim desteğiyle işe alınan insanları kapsıyor ve bunların 9 aylığına istihdam edildiğini biliyoruz. Yani bunlar gerçek rakamlar değil. Bunların çoğu geçici istihdam. Hangi fabrikayı açtınız, kaç kişi işi yokken iş sahibi oldu diye soruyoruz, okçuluk federasyonu Samsun'da müsabaka yapıyor diye cevap veriyorlar. Sayın başkana bu rakamları kim veriyorsa, onu yanıltıyor. Keşke Samsun büyüse, keşke Türkiye ekonomisi büyüse. Merkez Bankası'nın yıl sonu faiz tahmini dahi yapamadığı bir süreçte ekonominin yüzde 11 büyüdüğüne inanmak, nasıl bir iyimserliktir anlamak mümkün değil. Ekonomide dünya birinciliğimize gelince, Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasına inanmak için sanırım AKP'de siyaset yapıyor olmak gerekir" dedi.

VATANDAŞI BERABER GEZELİM

Samsun'un bir olimpiyat kenti olmasından kendilerinin de mutlu olacaklarını ifade eden Akcagöz, "Samsun için kim taş üstüne taş koyuyorsa, ona minnettar oluruz. Ancak yanlış bir şey gördüğümüzde eleştirmek zorundayız. Bu da Samsun'un daha iyi olması içindir. Samsun'da işsiz olduğu için intihar eden gençler var. Hem ekonomi büyüyor, hem de işsiz olduğu için intihar ediyor öyle mi? Bunun ikisi bir arada olabilir mi? Ekonominin büyümesinin, refah seviyesini de beraberinde getireceği açık ama ortada gözle görünür bir refah yok. Keşke olsa. Refah, iktidara yakın iş adamlarının ekonomilerinde var. Refah, hem siyaset hem ticaret yapan AKP'li milletvekillerinin ekonomilerinde var. Samsun'u gezmediğimizi söyleyen AKP İl Başkanı'na bir teklifim var. Gelsin, vatandaşı beraber gezelim. Bakalım Samsun halkı ne söylüyor, ne anlatıyor" diye konuştu.