Samsun İnfak ve Kardeşlik Derneği üyeleri İlim Yayma Vakfı'nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda, 1.5 yaşındayken evlerinde çıkan yangında vücudunun büyük bir kısmı yanan 8 yaşındaki Halime Bostan'ın deri nakli ameliyatı için hayırseverler gerekli olan 12 bin lirayı topladı.

YENİ YÜZÜNE KAVUŞACAK
Halime için tıbbi anlamda elden ne gelirse yapıldığını kaydeden İNFAK-DER Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Kılınç, ''Eski öğretmeni kendi evladı gibi onunla ilgilendi. Şimdi vücuduna yerleştirilecek balonlarla deri üretimi sağlanarak yüzüne nakledilecek. Biz de dernek olarak Halime'nin tedavi masraflarını, sizlerin de yardımıyla karşılamak istiyoruz. O artık rahat olsun. Yeni yüzüne kavuşsun'' diye konuştu.

ARKADAŞLARI ONDAN KAÇIYOR
Minik Halime'nin tedavi sürecini takip eden eski öğretmeni İsmail Koparan, okulda arkadaşlarının Halime'den kaçtığını ifade ederek, ''Halime de yıllardır onlarla oynayıp beraber oturup ders çalışmanın özlemini çekiyor. Sizin gibi hayırseverler sayesinde tedavisinin önemli bölümünü tamamladık. Şimdi deri nakli gerçekleşecek ve artık Halime'nin yanık izleri düzelecek. Hepinizden Allah razı olsun'' dedi.

Zerrin SOMUNCU