Protokole, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından imza konuldu.
Bafra Belediyesi Hizmet Binası'nda imzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Bafra Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından TS EN 81-1 + A3 veya 81-80 standartlarına ve 24 Haziran 2015 tarih 29396 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği'ne göre gerçekleştirilecek.
İmzalanan İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri protokolü ile ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, güvenli kent güvenli yaşam için Bafra Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde bir adım daha attıklarını söyledi. Gürkan, 'Asansörler güncel hayatımızda yoğun kullanılan dikey bir ulaşım aracıdır. Olası kazaların önüne geçebilmek ancak etkin bir denetimle mümkündür' dedi.